Fakta om computerchips

Indlæg af Alice Christensen     opdateret: 2012-06-13

Computerchips bliver en allestedsnærværende del af vores verden , som udkommer i mange forskellige typer af enheder og udføre en bred vifte af funktioner. Personlige computere er kun et af de steder , der computerchips udføre beregninger og giver brugerne mulighed for at manipulere data , der ellers ville blive umuligt

Definition

Computerchips er elektroniske enheder, der fungerer som en CPU , eller central processing unit , i et elektronisk system . Computerchips også indeholde hukommelse , lagring program data eller oplysninger input fra brugeren . En computer chip er sammensat af mange små transistorer , der arbejder sammen for at færdiggøre beregninger og udføre alle kommandoen opgaver i forbindelse med systemet . Dette sker, når elektricitet løber gennem transistorer , der hver især ændrer sin spænding .

Historie

Computerchips som vi kender dem blev opfundet i 1950'erne , efter opfindelsen af transistoren i 1947 . Denne nye teknologi erstattet vakuumrør , der gjorde tidligere computere, så store og begrænset deres effektivitet . I 1958 Jack Kilby opfandt det integrerede kredsløb ved hjælp af et enkelt stykke materiale ( chip ) som en base for hele netværket af forbindelser . Lag i 1950'erne Robert Noyce udviklet en ny måde at forbinde de enkelte transistorer på en chip ved at anvende et lag af ledende metal og fjerne dele af den til at danne banen .

Design

Computerchips bruge en række forskellige materialer til at lede strøm og kontrollere strømmen af høre genereret af denne elektricitet. De fleste computerchips er anbragt i en keramisk indelukke, og kan bruge silicium , guld og platin for deres interne struktur . På grund af deres ekstremt lille størrelse og komplekse netværk af forbindelser , er moderne computer chips fremstillet med fotolitografiske af præcision maskiner , der sikrer en maksimal grad af pålidelighed .

Specifikationer

Der er flere måder at måle elforbruget og udførelse af en computerchips . Mikroprocessorer i computeren og andre digitale apparater er normalt mærket med en hastighed , der måles i gigahertz ( GHz ) eller megahertz ( MHz ) . Disse hastigheder repræsenterer den hastighed , hvormed data strømmer gennem chippen , men det er ikke den eneste faktor , der afgør, hvor effektiv chip er . Moderne computer chips kan have flere kerner , der giver dem mulighed for at fuldføre flere opgaver med større regnekraft . Andre vigtige computerchip specs omfatte cache størrelse og strømforbrug .

Bruger

Computerchips er til stede på de fleste elektroniske enheder i dag , der udfører mange forskellige funktioner . Computerchips i mobiltelefoner køre telefonens operativsystem og interface med telefonen netværket til at foretage opkald og sms'er muligt . MP3 -afspillere bruger en computer chip til at dekomprimere musikfiler og producere det digitale signal, som spilleren sender til højttalere eller hovedtelefoner . Computerchips er også almindelig i biler, hvor de overvåger sikkerheden , kontrol maskineffekten og magt om bord navigations-og underholdningssystemer .


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:hvordan man opbygger en pc til videoredigering 

Kommentarer

Code:
change