Forskellen mellem AC & DC relæ spole

Indlæg af Alice Hansen     opdateret: 2012-06-11

Et relæ er en elektromagnet med en intern fjederbelastede løftestang til at skifte el- kontakter. Til energi relæet , vekselstrøm ( AC ) eller jævnstrøm ( DC ) er passeret gennem spolen af elektromagnet , magnetisering kernen til at tiltrække håndtaget . På denne måde , en lille løbende spolen skifter en stor elektrisk strøm i kontakterne . Denne strøm kan være fra en anden switch , printpladen relæet er tændt , eller en anden elektrisk kredsløb

Du skal bruge: .
DVD

Relæ Bruger

Den . starteren på en bil har en kombination magnet og relæ . En forholdsvis lille strøm fra nøglekontakten aktiverer relæet til at lede store batteriet strøm til startmotoren . Svagstrøm på ovnen styreprintet bruger et relæ til at engagere de høje nuværende ventilatormotor . Gadelygter bruge en fotocelle for at aktivere et relæ , og relæet tændes og slukkes den høje strøm gadelampe .

DC Relæ

Jævnstrøm ( DC ) er stabil og aldrig vender . En DC- relæ bruger en single coil af tråd vikles omkring jernkernen at gøre elektromagnet . Når DC spolen er aktiveret , den magnetisme genereres i kernen er stabil , fordi DC bare holder i gang. Den konstante magnetisme holder håndtaget tiltrukket så længe DC flyder . Når strømmen er slukket , og jernkerne er ikke længere magnetiseret , er de fjederbelastede greb vender tilbage til en afslappet holdning og elektriske kontakter skiftede tilbage .

Vekselstrøm

Vekselstrøm ( AC ) aldrig bliver den samme og holder vende retning . Når AC strømme , det stiger til et højdepunkt og derefter falder tilbage til 0 med henblik på at vende om . Så nuværende stiger til et højdepunkt og falder til 0 igen for at gå fremad igen . Hver gang den aktuelle topper , det falder tilbage til 0 , så det kan skifte retning . Denne cyklus af at gå frem og tilbage gentager 50 eller 60 gange i sekundet , og magnetisme i kernen , der genereres af den nuværende i spolen , følger også i denne frem og tilbage cyklus .

AC Chatter

I en DC relæ , når den nuværende stopper og magnetisme i kernen falder til 0, fjederbelastede håndtag begynder at trække sig tilbage til den afslappede holdning . Hvis AC er anvendt , er grebet ikke gå meget langt , fordi de centrale bliver magnetiseret og tiltrækker løftestang igen . Denne cyklus af at slippe håndtaget og trække det tilbage gentages hver gang AC vender og relæet lyder som om det er summende , eller ryster . Undertiden elektriske kontakter kan ikke engang skifte korrekt .

AC relæ

For at forhindre dette snak, AC relæ har to spoler at gøre en transformer til at holde magnetiseret kerne . Wiren af den traditionelle spole er transformeren primære . Det sekundære af transformeren ligner en D-formet kobber skive eller ring . Nogle af magnetisme fra den primære spole frembringer nuværende inde i kobber ring. Strømmen i ringen , eller transformer sekundære , er faktisk forsinket i forhold til den nuværende i den primære spole til at holde de centrale altid delvist magnetiseret . Grebet vil ikke snakke imod kernen da , mens AC flyder , den løbende magnetiseret kerne aldrig frigiver det .


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:hvordan du tilslutter en Microsoft IntelliMouse Explorer 

Kommentarer

Code:
change