disk backup og gendannelse

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-06-04

Disk backup og recovery er en proces, der giver brugerne mulighed for at inddrive deres data i tilfælde af en harddiskfejl , tyveri , beskadigelse eller en utilsigtet sletning af vigtige filer . Der er mange muligheder for backup og gendannelse af data . De spænder fra en simpel ekstern harddisk der er knyttet til en computer til hele virksomheden Storage Area Network konfigurationer , hvor en automatiseret proces kan sikkerhedskopiere et stort antal computere

Funktion

Målet med en backup-processen er at give dig mulighed for at genskabe din harddisk i tilfælde af datatab . Ud over at bakke op de enkelte pc'er , mange virksomhedsmiljøer også backup vitale maskiner , herunder alle typer af servere , og giver ofte en " backup af backup " ved at opkalde en proces , som duplikerer backup serveren. I corporate miljøer , er backup -processen normalt håndteres af den teknologi personale , og sjældent kræver en indsats fra slutbrugeren .

Typer

Den simpleste form for backup er en ekstern harddisk er tilsluttet computeren , der giver din harddisk for at være fuldt bakkes op . En software pakke er også forpligtet til at udføre denne opgave . Både Windows-Backup og gendannelse-og Mac OS X-Time Machine-har denne funktionalitet, men der er også et stort antal af backup software pakker , herunder freeware , shareware og kommercielle pakker . For en backup proces at være effektiv , skal det til at køre med jævne mellemrum , så en automatiseret backup er det bedste bud for de fleste brugere .

funktioner

Sikkerhedskopiering af data er kun en del af den proces , det andet-og ofte de mest vigtig del-er evnen til at gendanne data på disken . I nogle tilfælde , bestemte filer eller mapper kun skal inddrives . I andre tilfælde en helt drev , som omfatter operativsystemet , programmer , indstillinger og data , der skal genoprettes .

Effects

Gendannelse af data på en harddisk er en tidskrævende proces og kan tage flere timer . Derfor bør en sikkerhedskopi ikke anvendes som en filserver for ekstra data , fordi der er langt bedre måder at håndtere overløb data , såsom brænde det til skrivbare medier-cd'er, dvd'er-opbakning til en ekstern harddisk eller lagre den på en anden computer .

Ekspert Insight

En anden populær mulighed er at bruge en online backup -tjenester . Dine data er bakket op via internettet til en off-server , og som regel er en "pay per koncert " prisstruktur , hvilket betyder at du betaler efter den mængde data , der får bakkes op . Carbonite og Mozy er to af de mest populære tjenester på dette område , men andre er hele tiden skyder op .

Forebyggelse /Solution

En sikkerhedskopi er kun så effektive som brugeren er i at bruge og vedligeholde det . Glemmer at fastgøre backup-drev , lukke computeren , før en planlagt backup kan begynde eller undlade at lytte alle advarsler om backup kan ende med at blive en kostbar fejl i tilfælde af tab af data .


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:hvordan du udskriver et Microsoft Office vista dokument 

Kommentarer

Code:
change