historien om Pentium II

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-06-04

Efter fem succesfulde generationer af mikrochips , der blev indført Intel Pentium II i 1997 . Pentium II indeholdte 7. 500 tusind transistorer , hvilket var en forbedring i forhold til Pentium Pro 's 5. 500 tusind transistorer . Pentium II delt i 1998, da Intel frigav Celeron og Xeon processorer . I 1999 udgav Intel Pentium III mikrochip , der afløste Pentium II

Tidligere Intel chips

Intel startede Pentium linje i 1993 med udgivelsen af den første Pentium-processor . Navnet Pentium kom om, fordi det var den femte generation af Intel mikroprocessorer . Før Pentium , var der de 286 , 386 og 486 .

Pentium -processorer adskilte sig fra tidligere versioner , idet de var i stand til parallel behandling , hvilket betyder at de kunne behandle to sæt instrukser på samme tid . Alle Pentium -processorer har en 64- bit bus-de kan sende eller modtage 64 bits af information på et tidspunkt . På trods af dette , kun de fleste processorer , herunder Pentium II , har en 32- bit register , forarbejdningsvirksomhedens om bord lagerområdet .

Vellykket start

I 1995 , Intel sendte Pentium Pro på markedet . Chipproducenten planlagte hurtigt udfase Pentium Pro , så snart den nye Pentium II -processorer var klar til at erstatte dem . Efterspørgslen var stor for de forventede Pentium II chips . Server producenter designet systemer rundt omkring i Xeon linje af processorer .

To år senere , til megen hype , fanfare ( og en vildt dyrt marketingkampagne ) , ankom Pentium II i september 1997.

Tidlig Sejre

Med alle de hype og forventning, Pentium II var massivt succes. Inden for seks måneder , sendes NT arbejdsstationer , drevet af Pentium II -processorer , flere enheder end Unix arbejdsstationer for første gang i historien om arbejdsstationer. IT-afdelinger begyndte at migrere deres eksisterende arbejdsstationer til Windows NT til at drage fordel af den større hastighed og regnekraft af Pentium II .

Diversificering

Ansporet af den succes, Pentium II , Intel frigivet forskellige modeller af populær processor i 1998 . Celeron blev markedsført til low-end -arbejdsstationer . Det havde en mindre om bord cache . Den Xeon var rettet mod high -end arbejdsstationer og servere . Det havde en hurtigere om bord cache og en slot-baseret fysisk interface .

Både Celeron og Xeon processor linjer har fortsat gennem efterfølgende modeller af Pentium -processorer .

The Next Step

Den Pentium II regerede i endnu nogle måneder , når de i begyndelsen af 1999 , Intel introducerede Pentium III -processor , som samtidig svarer til Pentium II , håndteres parallel processing bedre .

I sin korte sigt , hjalp Pentium II sikker Intels plads som den førende producent af mikroprocessorer . Takket være Pentium II , de fleste arbejdspladser i kontorer og skoler rundt om i verden er Intel-baserede systemer .


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:hvordan man kan hente drivere til at oprette en boot på disken for en ibm thinkpad 

Kommentarer

Code:
change