historien om edb

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-06-25

Den moderne tidsalder af computere datoer til årene før og efter Anden Verdenskrig , hvor amerikanske og europæiske forskere udviklet den første elektroniske digitale computerenheder . Men oprindelsen af edb tilbage til mekaniske computerenheder af det 17. århundrede . Siden opfindelsen af mikrochip i begyndelsen af 1970'erne , har edb påvirket alle aspekter af erhvervslivet og samfundet i hele verden

Tidlig Mekaniske computerenheder

I løbet af det 17. århundrede , at flere matematikere Blaise Pascal i Frankrig og Gottfried Wilhelm Leibniz i Tyskland hver udviklet mekanismer automatisere basale matematiske funktioner for addition, subtraktion , multiplikation og division . Disse enheder blev forbedret i løbet af de næste 200 år, men det var først i 19. århundrede , at den britiske ingeniør Charles Babbage opstod ideen om en programmerbar computer . I de tidlige år af det 20. århundrede , der er foretaget forbedringer i industriel teknologi er det muligt at påbegynde gennemførelsen Babbage 's teoretiske arbejde .

Elektroniske Digital computerenheder

Udviklingen af el og vakuum rør under det sene 19. og tidlige 20. århundrede gjorde det muligt at konstruere enheder , der præcist udført komplekse programmer . Scottish fysiker Lord Kelvin 's " Tide Predictor " (1876 ) kunne præcist forudsige høj-og lavvande gange for en dato i fremtiden , og udskrive den resulterende tabel som et papir graf . På Massachusetts Institute of Technology , overvåget matematiker Vannevar Bush opførelsen af den første " Differentieret Analyzer " (1930 ) , der med held anvendt vakuum rør til midlertidig opbevaring. Den første helt automatisk digital computer , var " Mark I , " afsluttet med et team af Harvard og International Business Machine ( IBM ) videnskabsfolk i 1943 .

mainframe -systemer

Teknologien til edb begyndte at accelerere hurtigt under 1940'erne . Den første elektroniske Numerical Integrator og Regnemaskine ( ENIAC ) , der blev afsluttet i 1946 , vejede £ 60. 000 . og besatte 1. 500 kvadratmeter gulvareal . Denne alt-elektroniske maskine tjente som prototype for den moderne mainframe computeren . Gennem 1950'erne gennem 1970'erne , bedre IBM og andre virksomheder mainframe -teknologi , fremme af fast-program maskiner til et bestemt formål for fleksibelt-programmerbare computere .

personlige computere og netværk

Opfindelsen af transistoren på AT T 's Bell Labs har gjort det muligt at eksponentielt øge energien og kapaciteten af computere . Brugen af silicium transistoren langt hurtigere , robust , pålidelig og effektiv end den vakuum rør . Denne forbedring kunne størrelsen på den computer , der skal reduceres drastisk , så den første personlige computere at være mulig ved begyndelsen af 1970'erne. Ved at netværke mindre computere, styrken og fleksibiliteten i edb steget drastisk fra den begrænsede mainframe -modellen .

Kommercielle Mikroprocessor Integration

Som personlige computere blev overkommelige og allestedsnærværende rundt om i verden , magt net steget , kulminerende i den stigende af internettet . Samtidig steg magt af mikrochips som deres størrelse faldt , hvilket gør det muligt at integrere edb i alle typer af samfundsmæssige og forbrugsgoder . Fra trafik kontrol til køkkenmaskiner , intelligent computer -komponenter kontrollere alle former for automation .


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:hvordan du får gratis pc dele 

Kommentarer

Code:
change