Forskellen mellem dvd’er, cd’er , HD-DVD’er og Blu - ray -diske

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2012-06-03

De forskellige formater af optiske medier , der omfatter cd, dvd, HD -DVD og Blu-ray , sørger for en svimlende bred vifte af obskure forkortelser . Dog bør nogle grundlæggende fakta gør det nemmere at skelne mellem disse produkter og træffe kvalificerede beslutninger om dem .

CD

cd'er er generelt bruges til at holde musik , selv om de også kan gemme data og har endda været brugt til video i mange lande . De typisk holder 650 megabyte data , selv om nogle reklamere så meget som 700 .

DVD

kapacitet på en dvd afhænger specifikt om , hvordan det er opbygget . Hvis det er et enkelt lag ( SL ) disk , så den har en kapacitet på 4,4 gigabyte . Dual-eller dobbelt-, lag -diske ( DL ) har en kapacitet på 7,95 GB .

Blu-ray

Blu-ray -diske , der er indstillet til gradvist at udskifte dvd'er til filmdistribution , kan hver har mellem 25 og 50 gigabyte , alt efter om de er single-eller dual-layer .

HD DVD

HD DVD er i stand til at holde mellem 15 og 30 gigabyte . Igen , kapacitet afhænger af, om selve disken har et eller to lag til at gemme data på .

hedengangne Format

Planer om at fremstille og sælge HD DVD produkter blev droppet i begyndelsen af 2010 med mange producenter og forhandlere.


Previous:nothing Next:hvad er en Express Card -forbindelse ? 

Kommentarer

Code:
change