Hvad er en USB bærbar harddisk ?

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2012-06-03

Et USB- bærbar harddisk er noget relativt lille lagermedie , der kan være forbundet til en computer ved hjælp af en Universal Serial Bus -stik . Nogle af disse drev gemmer data ved hjælp af traditionelle magnetplader , mens andre bruger flash -hukommelse . Nogle kræver eksterne strømforsyninger , mens andre trækker strøm fra USB- forbindelsen selv

USB

Universal Serial Bus er en forbindelse som er udviklet af Intel til at give producenterne mulighed for nemt at designe periferiudstyr-diskdrev , medieafspillere , mobiltelefoner , kameraer , osv. - for flere operativsystemer og hardware typer, og for at minimere mængden af konfiguration og lappeløsninger , der kræves af brugerne . USB -forbindelser tillader enheder , der skal konfigureres automatisk og straks efter tilslutning . De tidligste USB -teknologi , der blev indført i 1995 , løb på en hastighed på 12 Mbps . I 2010 , var USB opererer på 480 Mbps , og det dominerede forbrugermarkedet , efter tilsvarende forbindelse standarder som FireWire var gået af brug .

bærbare harddiske

Alle harddiske teknisk er bærbare . De kan fjernes fra den computer, der er vært dem og sat i en anden computer . Men flytter standard drev kan være en vanskelig proces , mens forbrugeren bærbare harddiske er designet til nem tilslutning og modstand mod farerne ved konsekvent bevægelse .

Magnetisk eksterne drev

Tidlig eksterne harddiske med samme magnetiske-disk teknologi , der anvendes i standard drev , var ofte større end deres interne kolleger , og ikke bærbare i skjorte-lomme forstand . Medieafspillere i begyndelsen af 2000'erne , såsom standard linje af iPods , der er indeholdt små magnetiske-disk harddiske , og sådanne designs er stadig i brug i dag . Men , magnetiske disk teknologi , gør med sine fysisk bevægelige dele , der ikke reagerer godt på chok og bevægelse , hvilket gør dem upålidelige og udsat for skader .

Flash Drives

Flash- hukommelse er transistor -baseret , solid state hukommelse, kræver ikke en strømkilde til at opbevare oplysninger . Prisen og fysiske størrelse af flash -hukommelse er faldet hurtigt som sin lagerkapacitet øges . Da flash- hukommelse er solid-state , er det ikke sårbart over for stød , der kan beskadige eller ødelægge magnetisk-disk lagringsmedier . Medieafspillere som iPod Nano hurtigt benyttede sig af dette, og snart bærbare harddiske med kapacitet til rivaliserende de ældre magnetiske eksterne , kunne gennemføres i en skjortelomme . Bruger Intel 's USB -teknologi , kan sådanne drev også være strøm uden behov for en ekstra strøm adapter , og forbundet hurtigt til hvilken som helst computer .

Producenter

Producenter af flash-baserede USB -drev omfatter Seagate , Western Digital , Samsung , Toshiba , Iomega , og mange flere .


Previous:nothing Next:hvordan man kan ændre farven i en hp 1040 fax 

Kommentarer

Code:
change