hvordan man kan kontrollere en strømforsyning

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-06-25

Strømforsyninger konvertere analoge strøm ( AC ) line power til lavere spænding jævnstrøm ( DC ) strøm til brug i computere , forbrugerelektronik , industrielt udstyr , motorer og opladning af batterier . Lav spænding jævnstrøm applikationer er uløseligt sikrere , genererer næsten ingen indblanding i deres egne --- undtagen under skift eller i børstemotorer --- og tendens til at vare lang tid , når enhederne kører ved steady state . Mens der er flere hovedtyper af DC strømforsyninger , flere simpel kontrol kan sikre deres korrekte funktion .

Du skal bruge:
Volt-Ohm multimeter
. 20- watt modstande --- 10, 20 og 50 ohm .
Automotive pære i en kabelforbundet stikket .
Automotive forlygte .


1 .
Arbejdet med en ledende bord eller bænk for at undgå stød og shorts . Sko eller gummi såler sneakers . Prøv at bruge en stikkontakt , der har en grund-fejl interrupter som de i badeværelser , uden gårdhave dæk , køkkener eller værksteder .
2 .
Bestem art og karakteristika af strømforsyningen enhed . Du bliver nødt til at kende dens indgangsspænding og strømforbrug , udgangsspænding og dens maksimale nuværende rating , både peak og kontinuerlig . For små væg-stik i enheder , er output normalt begrænset til 1- eller -2- amps , som for en 12- volt DC ( VDC ) levering oversætter til 12 til 24 watt . Langt størstedelen af DC strømforsyninger har udgange af 5- VDC , 12- VDC , 18- VDC eller 24- VDC . Nogle leverer output 13,8-til- 14,2-VDC til at efterligne biler afgiftssystemer .
3 .
Indstil multimeter for ohm modstand til de højeste skala nummer, f. eks 10- mega-ohm . Tjek for input til output lækage mellem linjen stik eller input og output , hvilket kan signalere en defekt transformer . Tjek alle fire varianter .
4 .
Indstil meter til DC spænding , og vælg en spændingsområde , der overstiger strømforsynings spænding af mindst to gange . Når du ikke er sikker på en levering , starter ved 300 volt og justere det ned korrekt efter dit første læsning.
5 .
Test den nuværende produktion evne til udbuddet. Prøv at indsætte en af belastningen modstande , begyndende med den 50- ohm , mellem den positive og negative terminaler eller bly og se effekten på udgangsspænding . Brute force eller ureguleret leverancer gradvist vil hænge med stigninger i belastningen . Reguleret leverer løbende fornuft og justere deres produktion . Omskiftet strømforsyning vil levere konstant spænding til deres nuværende grænse punkt .
6 .
Test forsyning til pålidelighed . Tilslut den , sat på en fuld belastning , og lad den til at køre natten over i et sikkert sted , der ikke har mulighed for brand . For eksempel, for en 12- VDC forsyning med en 1- amp kontinuerlig effekt slutte den til bilindustrien pære . Sørg for, at det ikke bliver for varmt , og at der ikke er brændt lugt , inden de forlader det . Nogle elektronik svigter kun, når meget varme , og vil arbejde igen , når lov til at afkøle . Denne test vil isolere , at fejl i en enhed .
7 .
Check output filtrering hvis det er absolut ren , ripple-fri DC er afgørende for din ansøgning . Dette kræver et oscilloskop , og yderligere dygtighed driver det .

gode råd og advarsler


 • afbildes en simpel graf over spænding i forhold til varierende belastninger at forstå den aktuelle test .
 • Test små forsyninger med de små biler pære og store med lygten pære .
 • Afvis væg-stik enheder , der lugter under acceptable belastninger eller føler for varmt . Umiddelbart kassere enhver enhed med en kort mellem input og output , da det udgør en sikkerhedsrisiko .
 • med elektronik , i tvivlstilfælde , smide det ud . Strømforsyninger er relativt billig .


 • Previous:nothing Next:usb hukommelse format værktøjer   

  Kommentarer

  Code:
  change