filmscanner tips

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2012-05-19

Som teknologiske ændringer vi ofte befinder os at forsøge at konvertere vores gamle medier til den næste nye ting . Fra pladespillere til 8- spor til cd'er og nu MP3 . En lignende ændring har fundet sted i billedet verden , hvor mange af os har fysisk negativer , som vi ønsker at scanne og konvertere til digitale billeder . Følgende er nødvendige elementer for en vellykket omdanne disse filmnegativer .

Kvalitet Scanner

Den type scanner , der anvendes i scanning af film negativer vil gøre en stor forskel i kvaliteten af de scannede billeder . Film skal scannes i en meget høj opløsning på mindst 600 x 600 punkter pr tomme , selv om 1200 af 1200 er optimal . Sørg også for, at scanneren er i stand til at scanne i 32 Bit eller højere farve . Scannere lavet specielt til filmscanning har også særlige sammenstilling eller feeder funktioner, der giver mulighed for hurtig og præcis scanning af film .

Rens Film og scanner

Før scanning af film , så sørg for at rense den og støv først . Besøg din lokale foto butik for at købe professionelle rengøringsmidler til film . Under ingen omstændigheder bør du bruge rengøringsmidler , da de vil rive eller beskadige film , mister værdifulde minder for evigt . Sørg også for at tørre ned scanneren , og fjern eventuelle støv . Der henvises til brugervejledningen for at se , hvilke typer af rengøringsmidler er acceptable for netop din model . nogle mulighed for windex brug , mens andre ikke gør

Juster Film

Hvis scanneren ikke kommer med en indbygget tilpasning værktøj , så sørg for at enten scanne film billede efter billede eller til at bruge en lineal til at justere hver frame . Selv om det er muligt at digitalt rotere og tilpasse hver frame , kan gøre det forårsage tab af pixel data og billedkvalitet .

Brug Photo Editing Software

Brug kvalitet fotoredigering software som Adobe Photoshop eller Jasc Paint Shop Pro at redigere scannede negativer ind synlig og printbare billeder . Ved hjælp af negative funktion, vil softwaren blot dreje det negative til en regulær farve eller sort og hvidt billede . Også bruge softwaren til at fjerne uønskede grænser eller for at fjerne ridser og mærker, som er permanent i den negative .


Previous:hvordan du installerer HP printere uden en cd Next:hvordan man kan vælge mellem en bærbar og stationære 

Kommentarer

Code:
change