fordelene ved fladskærms- monitorer

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-05-25

fladskærme er blevet hverdagskost, men det varede ikke længe siden, at katodestrålerør ( CRT ) skærme var normen . CRT fungerede godt i deres dag, og var den eneste form for skærm til rådighed i årtier . Dog fladskærme er nu ekstremt billigt og stort set dominerer markedet . Fladskærme vundet ind over CRT'er hurtigt , og de gjorde det på grund af flere forskellige fordele .

Størrelse

CRT -skærme er store og uhåndterlige . Komponenterne inde i dem , herunder et vakuumrør og flere elektronkanoner , er omfangsrige . CRT også kræve en meget tyk og tung glas panel . Fladskærms- skærme bruger flydende krystaller ( LCD ) teknologi . De komponenter , som er meget mindre i forhold til en CRT . Som en følge heraf er de fleste fladskærme mellem en og to inches tyk . Selv om dette mindre størrelse ikke direkte øge ydeevnen , det øger bordplads , hvilket gør en fladskærm meget lettere at leve med . Størrelsen reduktion af fladskærme gør det også meget lettere at bruge flere skærme . Mens du bruger to CRT skærme kræver en stor mængde plads på skrivebordet , med to fladskærme er ikke svært overhovedet .

energieffektivitet

Flat-screen skærme bruger små mængder af strøm . Dette skyldes, at LCD- teknologien de benytter består af et panel , som er oplyst af en baggrundslys , hvilket skaber et synligt billede . Baggrundslyset er som regel en form for lysstofrør eller i meget moderne skærme , en lysdiode . Begge metoder kræver ikke megen magt. Resultatet er en reduktion i elforbruget på 50 til 80 procent mindre end en CRT-skærm . Dette er nok til at kunne mærkes på et elektrisk regningen, hvis en skærm , der bruges hyppigt .

resolution

Den omfangsrige karakter af CRT -skærme sættes grænser for størrelse, der var praktisk for CRT computerskærme . Dette er grunden til nogle få CRT-skærme over 21 inches aldrig blev solgt . Fladskærme ikke har en sådan størrelse spørgsmål at håndtere , dog, og sælges i størrelser på op til 30 inches . Det betyder , at højere opløsninger er tilgængelige på fladskærme . Med en højere opløsning monitor betyder mere plads til at arbejde med flere programmer og højere produktivitet . Mens nogle CRT -skærme er i stand til at nå høje opløsninger , begrænsning i den fysiske størrelse med en CRT -skærm gør høje opløsninger svært at bruge . En opløsning på 1600x1200 på en 21- tommer CRT , for eksempel , gør ikoner og tekst mindre og vanskelig at læse . En 24- tommer , fladskærms- skærm med en opløsning på 1920x1080 er lettere at bruge .


Previous:hvilke kabler der er nødvendige for at skifte fra en IDE- harddisk til SATA Next:hvordan man kan vælge mellem en bærbar og stationære 

Kommentarer

Code:
change