funktioner pc -tastaturer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-05-07

Tastaturet på en personlig computer ligner tastaturet af en traditionel skrivemaskine . Skrivelsen nøgler er arrangeret i samme mønster , som giver en maskinskriver for nemt at tilpasse sig til tastaturet . Alligevel er der ekstra taster på computerens tastatur , der giver specifikke funktioner .

QWERTY Keys

Den del , der indeholder de samme taster som standard tastaturet kaldes Sholes tastaturet , eller QWERTY tasterne . Sholes er i forhold til opfinderen af tastaturet og QWERTY gælder den øverste række af bogstaver af disse taster . Deres funktion er at typespecifikke bogstaver . Men de kan også bruges som en genvej til at udføre en kommando , når der trykkes med en anden tast . For eksempel er i mange applikationer trykke på Ctrl-tasten med " P " tasten en genvej.

Funktionstaster

Den øverste række af taster ( nummereret fra F1 til F12 ) indeholder funktionstaster . Funktionen hver tast udfører afhænger af det program , der anvendes . Trykke på en tast , mens du bruger en software -program kan udføre én funktion , men hvis det samme tast mens det i et andet program , kan en helt anden funktion udføres. Også indeholdt i funktionstasterne er på Escape-tasten , placeret længst til venstre for rækken . Denne nøgle er mærket " Esc "og når der trykkes ( afhængigt af programmet ) det ophører eller annullerer en kommando .

Numeric Keypad

Det numeriske tastatur er placeret længst til højre på tastaturet . Stedet for at bruge de numeriske taster langs toppen af QWERTY tasterne til at indtaste tal, kan tastaturet bruges . Dette giver en hurtig måde til indtastning af data operatører at indtaste tal . Antallet lås skal være tændt, før tasterne kan anvendes . Hvis venstre ulåst , er de taster der bruges til navigation , til at flytte markøren i dokumentet , efter retningen af pilen trykkes ned.

piltasterne

Hvis du bruger det numeriske tastatur til at indtaste numre, navigation del af tastaturet bruges til at flytte markøren rundt i dokumentet . Disse er de piletasterne er placeret til venstre for det numeriske tastatur . Disse taster giver brugeren mulighed for at flytte op og ned på siden , eller til højre , venstre , op eller ned .

Special Brug Keys

ligger på hver side af QWERTY taster er særlig anvendelse nøgler. På Escape-tasten , som blev nævnt i afsnittet om funktionstasterne , er undertiden betragtes som en særlig anvendelse nøgle , i stedet for en funktionstast . Andre særlige bruge tasterne omfatter Enter , Backspace , Tab , Shift , Control , Alternate , Antal Lock og Scroll Lock . Enter -tasten bruges til at udføre en kommando eller gøre et stykke pause . Backspace-tasten sletter tegnet til venstre for markøren . Når Shift-tasten er trykket med et QWERTY- bogstav , at skrivelsen vil blive kapitaliseret , eller små bogstaver , hvis hovedstaden låsen er slået til. Kontrol og alternative taster bruges til at udføre andre kommandoer eller genveje , når der trykkes med andre taster , afhængigt af den ønskede kommando .


Previous:hvordan man kan tilslutte en MacBook til en dell ekstern skærm Next:hvordan man kan vælge mellem en bærbar og stationære 

Kommentarer

Code:
change