hvilke kabler der er nødvendige for at skifte fra en IDE- harddisk til SATA

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-05-25

Serial Advanced Technology Attachment eller SATA , harddiske er en type af computer harddisk, som bruges ofte som en udskiftning eller opgradering til ældre IDE ( Integrated Drive Electronics ) harddiske , da de typisk har bedre overførselshastigheder . Skifte en computers harddisk fra IDE til en SATA kan øge computerens kapacitet , men det kræver, at du har de nødvendige kabler, og at din computer har den nødvendige hardware for for kontakten .

SATA kabel

Et kabel, som du skal have for at tilslutte en SATA harddisk er en SATA- interface kabel til at forbinde harddisken til bundkortet . Interfacekablet er den største forskel mellem krogen ups der er nødvendige for IDE og SATA harddiske . IDE harddiske bruger en stor bånd-lignende kabel til at tilslutte til bundkortet , mens SATA- drev bruge en lille , tynd kabel , der forbinder til en port på bundkortet , der er på størrelse med en USB- port . En anden væsentlig forskel er , at bundkort normalt kun har en IDE- fladkabel stik til rådighed , mens bundkort har ofte flere SATA porte . Hvis du har brug for at tilslutte mere end én SATA- drev , skal du bruge en SATA- interface kabel til hvert drev ( med IDE -drev , kan du tilslutte to drev med en enkelt fladkabel ) . SATA interface kabler vil normalt kommer med en ny SATA harddisk , men extras kan ofte købes på computeren butikkerne .

SATA Strømtilslutning

Den anden kabel, der er nødvendig for at tilslutte en SATA harddisk er en SATA strømkabel . En SATA strømkablet er en forbindelse , der vil komme fra computerens strømforsyning . Hvis du åbner din computer tilfældet, vil du se et bundt af kabler , der kommer ud på bagsiden af en stor firkantet kasse med metal i øvre del af ryggen hjørne , som er strømforsyningen . Du skal have en strømforsyning , der har en SATA strømkabel til at bruge en SATA -harddisk uden en adapter . Hvis din strømforsyning ikke har en SATA- strømtilslutning , kan du købe en adapter til at vende en af strømforsyningen normale elkabler ( fire-bens forbindelse som dem der bruges til din IDE-harddisk og CD /DVD -drev ) i en SATA strømtilslutning. Ældre computere er mindre tilbøjelige til at have en SATA strømtilslutning.

SATA porte og PCI Adapter Card

Bortset fra den krævede kabler , skal en computers bundkort har SATA -porte til rådighed for at tilslutte harddisken . Hvis bundkortet ikke har SATA -porte indbygget , kan det være muligt at tilslutte SATA -drev ved hjælp af en PCI- adapter kort . PCI ( Peripheral Component Interconnect ) er standard for udvidelseskort bruges på computer bundkort , de fleste computere har flere PCI slots . I dette tilfælde ville du nødt til at installere PCI-adapter kortet i en ledig PCI slot , og derefter sætte SATA interface kablet i PCI-adapterkort snarere end bundkortet .


Previous:hvordan du installerer fans i en pc sag Next:hvordan man kan vælge mellem en bærbar og stationære 

Kommentarer

Code:
change