hvordan man formatere en 3 1 / 2 skive, lav befolkningstæthed

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2012-05-31

Den 3,5- tommers disketter er normalt kun til rådighed i dag i høj densitet ( 1,44 MB ) format , som lav befolkningstæthed floppy drev er ikke længere fremstilles . Men , hvis du har brug for at foretage fejlfinding af et problem med en ældre computer , kan du bruge en lav densitet disken, som nogle gamle computere, der stadig er i tjeneste , ikke har en høj tæthed diskettedrev . Desværre har de seneste versioner af Windows understøtter ikke formatering low density disketter . Download en boot disk fra en ældre version af Windows til at formatere en lav befolkningstæthed diskette på en nyere computer .

Du skal bruge:
Computer med diskettedrev


1
Gå til BootDisk. com og downloade en Windows 98 boot disk . . Dobbeltklikke på filen efter du har downloadet det , og klik på " OK " efter indsættelse af et floppy disk i computeren. Dette skaber en boot disk ved hjælp af Windows 98-version af MS-DOS , som understøtter formatering low density disketter .
2 .
Genstart computeren med boot disk indsat til at starte fra diskette disken. I de fleste tilfælde vil systemet registrerer diskette , og boot fra det automatisk . Hvis det ikke sker, kan det være nødvendigt at justere startrækkefølgen i konfigurationen software til dit bundkort . Tryk på tasten vises på skærmen, når computeren er første tændt for at indtaste konfigurationssoftware .
3 .
Brug piletasterne til at vælge " Start computeren uden cd-rom-understøttelse " og Tryk på " Enter ". DOS prompt vises , når systemet starter fra boot disk
4
Sæt en ny disk i diskettedrevet , og skriv . " format a: /f : 720 " uden citat mærker . Tryk på " Enter ". Hvis dit diskettedrev har et andet bogstav opgave , skal du skrive dette brev i stedet for " en : ". Hit " Enter "for at begynde at formatere disken . Disken er formateret som lav massefylde .

gode råd og advarsler


 • I ældre versioner af Windows såsom Windows 98 , kan du vælge lav massefylde når du formaterer en disk uden opstart til en DOS prompt . Du skal blot dobbeltklikke på " Denne computer ", højreklik på diskettedrevet , og klik på " Formater ". Vælg " 720 Kb " fra " Kapacitet " drop -down menu .
 • Hvis du modtager en fejlmeddelelse som " Ugyldig medier eller Spor 0 dårlige " når du forsøger at formatere en høj massefylde harddisk som en lav densitet en , Skal du fjerne disketten fra drevet , og dække hullet , der ikke har en plastik skrivebeskyttelsestap med et stykke tape . Gentag format kommando . Disken vil formatere med succes.


 • Previous:hvordan man opbygger en Toshiba bærbar computer Next:hvordan man kan vælge mellem en bærbar og stationære   

  Kommentarer

  Code:
  change