kan du bruge en SATA harddisk i en IDE computer ?

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2012-05-09

SATA og IDE er to almindelige typer af harddisk -teknologier . Computere , der bruger en IDE -harddisk som den primære drev kan også bruge SATA -drev med den nødvendige hardware support

Formål

SATA -harddiske er en nyere generation af teknologi skal afløse de ældre IDE harddiske . Udskiftning af en IDE -drev med en SATA- drev kan øge computerens kapacitet .

Kabler

SATA-harddiske forbindelse til bundkort med en speciel SATA interface kabel , og de kræver også en SATA strømstik fra strømforsyningen .

adaptere

Hvis en computers bundkort kun accepterer IDE tilslutninger , kan et PCI- adapter kort bruges til at tilslutte SATA harddisk . Ligeledes kan en adapter kabel bruges til at tænde en normal stikket fra strømforsyningen til en SATA- kompatibel stikkontakt .

flere drev

Det er muligt at køre både SATA og IDE -drev på den samme computer , og nogle computer bundkort har forbindelser til begge typer af harddiske bygget i.

Overvejelser

Special harddisk USB -adaptere kan købes til at tilslutte SATA eller IDE -harddiske til en computer via en USB- port . Dette er en hurtig og nem måde at kopiere eller slette data fra enten type harddisk uden fuldstændig at installere dem .


Previous:hvordan man kan konvertere et 3,5 mm lydstik til seriel Next:hvordan man kan vælge mellem en bærbar og stationære 

Kommentarer

Code:
change