hjælp til fejlfinding en mac g3 reboot

Indlæg af Alice Christensen     opdateret: 2012-06-08

Mens de ikke længere er fremstillet , mange mennesker stadig elsker deres Apple Macintosh G3 -computere . Den første G3 Mac var Powerbook G3 også kendt som Kanga . Denne laptop har en kort levetid --- kun seks måneder før den blev erstattet af den Powerbook G3 Wallstreet --- men den har indført de PowerPC 750 processor . Det samme processor blev introduceret i desktop Mac-computere en uge senere med Power Macintosh G3/233 . Mange mennesker og nogle virksomheder stadig bruge dem

Basics

Der er en række spørgsmål , der kan forårsage en Mac ikke at genstarte . De kan være så simpelt som støv eller andet snavs på random access memory chips til en harddisk crash til en afbrydelse af magt eller andet sted . Det er bedst at prøve de enkleste ting først at undgå at skulle tage computeren ud , hvis du ikke behøver at gøre det . Læg dit system disk eller en anden bootbar disk , såsom Norton Disk Doctor 's Emergency disk i cd- drevet . Hvis computeren ikke vil tænde , så du indsætte disken , får en stor papirclips , glatte den ene ende og sæt det ind i det lille hul i nærheden af CD-skuffen . Skub , og døren skal åbne . Læg disken i skuffen , skal du lukke det, så tryk på afbryderknappen , mens du holder " C "-tasten på tastaturet . Dette skulle gøre opstart af computeren fra cd'en i stedet for harddisken . Du kan derefter køre diagnostik for at finde ud af, hvad der er galt med computeren .

RAM

Hvis softwareløsning mislykkes , er det tid til at åbne din G3 Mac 's krop og begynde at lede efter problemer der . Der er en række forskellige G3 Macs , så du kan få brug for særlige skruetrækkere til din model . Få en elektronik reparation værktøj sæt . Dette vil have flad , at Phillips og torx skruetrækkere i forskellige størrelser hjælpe dig med at få adgang . Når du åbner computeren, rense ud RAM chips . RAM- chips er grønne med sorte rektangler og fine guld kredsløb på dem . De vil blive holdt ind ved klip . Træk begge klip væk fra RAM chip på samme tid , og det vil poppe op . Du kan bruge komprimeret luft i både RAM sokkel og guld stik for enden af chips . Du kan også bare blæse på dem . Når du får både chips og stikkontakter rene , geninstallere chips og genstart .

Inde i G3

Hvis rengøring og genstart også mislykkes , kig rundt inde i Mac for eventuelle løse forbindelser . Se, hvor harddisken forbinder og hvor netledningen kommer ind i computeren . Foretage visse enhver fladkabler er forsvarligt fastspændt . Kontroller forbindelser til den cd eller andre drev . Hvis du har en anden , lignende Mac , som du ved virker , skal du tage harddisk og skifte dem . Hvis den Mac, du ved fungerer ikke virker med den anden harddisk , er harddisken beskadiges og sandsynligvis ikke kan repareres . Hvis den anden Mac virker , betyder det harddisken er OK , og problemet er et andet sted .


Previous:hvordan man opbygger en computer til grafisk design Next:hvordan man kan vælge mellem en bærbar og stationære 

Kommentarer

Code:
change