hvordan man kan opdage harddisk fejl

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-06-21

Harddiske er vidundere teknik . En " aktuator " motor flytter en arm er udstyret med en læse-skrive hovedet over og mellem flere stablet disk fade , som regel spinning ved hastigheder mellem ca 5. 400 og 7. 200 omdrejninger pr minut eller mere . Med alle disse bevægelige dele og elektriske komponenter , er harddiske temmelig komplekse mekaniske anordninger . Som sådan , når de ikke de normalt ikke helt , og de uundgåeligt vil som deres mekaniske komponenter nedbrydes . Desværre , nogle gange sker alt for tidligt i en harddisk 's liv og dyrebare data er truet . Vide hvordan man kan opdage harddisk fejl tidligt kan gemme dine data og hovedpine at resultaterne fra datatab
1

Lyt til lyde , der kommer fra harddisken , mens det bliver læst fra eller skrives til . Hvis det gør mystisk , repetitive klikke lyde , kunne et par ting der sker . Harddiskens læse-skrive hoved kan ikke , kan aktuatoren motoren ikke eller disken pladerne kan spinning forkert .
to .
Hold øje med tegn på software side af tingene . Er computeren fryse ofte i standard operation , der kræver en hård genstart ( ramme afbryderknappen ) ? Har computeren fryser, mens du forsøger at starte et operativsystem ? Tager det en uacceptabelt lang tid at indlæse filer eller starte et operativsystem ? Har nogle filer er forsvundet uden grund ? En " ja " svar til nogen af disse spørgsmål kan være et tidligt tegn på, at en harddisk er på vej til harddisk himlen .
3 .
Aktiver Self -Monitoring , Analysis and Reporting Teknologi ( SMA. R. T. ) i BIOS . Dette vil overvåge harddisk-ydelse , så du kan få adgang til rapporter om læse-skrive fejl , motor ydelse og fad RPM .

gode råd og advarsler


 • Hvis du tror din harddisk drev fejler, holder dets anvendelse til et minimum er nøglen til data opbevaring . Hvis du kan , købe et nyt drev , skal du geninstallere styresystemet på den og bruge den svigtende drevet som et sekundært drev . Dette tager en stor del af stammen er forårsaget af operativsystemet , og ofte vil give dig mulighed for at overføre filer direkte fra den svigtende drev til det nye drev uden besvær .
 • Hvis data er allerede begyndt at forsvinde , eller harddisken er allerede begyndt at svigte , er der en række virksomheder , som SpinRite og Ontrack , med programmer , der kan medvirke til at gendanne filer , før de er faret vild til gode. Inddrivelse af visse data er uvurderlig , og de ved det : Disse programmer vil ikke være billige , men er normalt meget effektive
 • SMART . vil advare dig , når din harddisk viser tegn på, at det ikke er lang for verden , og det vil hjælpe dig med at finde sin fejl, før det bliver et problem .
 • Fordi harddiske er kun maskiner og kan ikke bygget til at modstå tid længere , end vi kan , det er smart at sikkerhedskopiere eventuelle og alle vigtige data i mindst et alternativ placering . Det vil spare hovedpine af at skulle beskæftige sig med dyre fil opsving programmer .
 • fleste fysiske tegn , så som at klikke lyde, der kommer fra en harddisk , indikerer ikke-korrigeret problemer og kan hurtigt resultere i en samlet harddisk crash , hvilket betyder, at harddisken vil ophøre med at arbejde på alle . Hvis dette sker, vil data opsving indebærer adskillelse af knuste drevet og samle det i et opsving platform, der tendens til at være en meget kostbar proces .


 • Previous:hvordan man kan gå ind i bios på en eMachines computer Next:hvordan man kan vælge mellem en bærbar og stationære   

  Kommentarer

  Code:
  change