to typer af edb- lagerenheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-04-07

Computer lagring er , hvor oplysningerne er kodet , så processoren og andre komponenter kan få adgang til disse oplysninger. Men der er to store typer hukommelse opbevaring , som computere bruger , og de er meget forskellige fra hinanden . Den ene type er det, der undertiden kaldes intern hukommelse og et godt eksempel er RAM ( Random Access Memory ) . Den anden type er harddiske både interne og eksterne , cd-rom'er og zip -drev .

Intern hukommelse

På hver bundkort er slots , hvor lange " pinde " hukommelse kan indsættes . Disse sticks kaldes RAM , står for Random Access Memory . Denne type hukommelse , indeholder kun data, mens de har magten, hvilket betyder at de er flygtige . Det betyder kun, at deres evne til at lagre information , er afhængige af dem løbende modtager strøm fra bundkortet . Når computeren er lukket ned eller slukket , de oplysninger, RAM gemmer forsvinder . Dette er den arbejdende hukommelse af computeren , og hvad computeren er i gang på et givet tidspunkt er gemt i den interne hukommelse .

Ekstra hukommelse

Den primære form for ekstra hukommelse er harddisken . I modsætning til RAM , vil harddisken opbevare oplysninger intakt , om der er strøm eller ej . Disse er tænkt som lang sigt lagringsenheder . Det er her, operativsystemet , musik , billeder , programmer og andre ting opbevares.

Andre former for hjælpeansatte opbevaring .

Ud over harddiske , er der andre former for oplagring , der anses hjælpeansatte eller sekundære til den interne hukommelse . Disketter , cd-rom 's og USB " tommelfinger " drev alle tæller som ekstra hukommelse til din computer . Deres evne til at blive flyttet rundt betyder, at de ofte tæller som ekstra hukommelse til mere end én computer .


Previous:hvordan man bruger en IDE-drev med SATA-interface Next:hvordan du fjerner en AMD CPU heatsink 

Kommentarer

Code:
change