Hvordan tjekker jeg en CMOS for batteriet ?

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2012-05-05

CMOS- batteriet er en vigtig del af din computer , fordi det holder nok strøm i computeren , så det vil huske så vigtige indstillinger som boot valgmuligheder og hukommelse periferiudstyr . Det er vigtigt at have dette batteri arbejder inde i computeren , så sørg for det er ved godt helbred er vigtigt. Mens der ikke er en egentlig test , holde øje med skiltene CMOS batteriet er at gå ud

Er min CMOS-batteriet dårlig ?

Der er indstillinger , du tager for givet , når computeren starter op. Disse omfatter din dato /tid indstillinger , og computeren automatisk starter dit operativsystem drev og installerede PCI slots på din computer . Disse er alle kontrolleret af CMOS- batteriet holder en lille afgift indersiden af computeren for at holde mindet i live nok til at huske dem . Hvis der ikke betales fra CMOS-batteriet , eller lidt oplade selv, vil du bemærke dit ur indstillet til 12:00 og datoen til 1 jan , hver gang du starter din computer . Computeren vil også bede dig , hvor den skal starte fra , når du tænder den . Disse er de mest basale tegn din CMOS- batteriet går dødt og vil være din ultimative test af batteriet .

Andre tegn

Computere normalt gøre ganske godt på selv-vedligeholdelse , og denne sag er ikke anderledes . Hvis CMOS-batteriet er ved at dø eller død , vil computeren tilføje en note til din boot skærmen om, at CMOS- batteriet mangler strøm og skal udskiftes . Da mange CMOS batterier nu er indkodet i et bundkort , hvis nogen af disse symptomer opstår , vil du højst sandsynligt har brug for en udskiftning bundkort .

Med ældre pc'er , er det et problem, efter omkring fem år . Det bør dog ikke være et problem for nyere maskiner . Ny teknologi gør det muligt for disse batterier at vare så længe som nødvendigt , og hvis en CMOS- batteriet går dødt , producenter mener, at dette en defekt . Du bør kontakte producenten for at tjekke din berettigelse til en udskiftning .


Previous:hvad er en primær IDE-kanal Next:hvordan du fjerner en AMD CPU heatsink 

Kommentarer

Code:
change