hvordan du tilslutter en SATA -drev med en ide

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2012-05-28

De fleste kommercielt tilgængelige drev falder i to kategorier : IDE ( Integrated Drive Electronics ) og SATA ( Serial ATA ) . Selv om disse er to forskellige stik standarder , kan de let blive forbundet til den samme computer . De fleste bundkort har funktionalitet til at støtte begge typer på samme tid , så længe de blev fremstillet i de sidste mange år . Hvis du har købt en ny harddisk med SATA -standarden, og har stadig IDE -drev , kan du nemt tilslutte både

SATA


1 .
Slut SATA datakablet . Stikket er tynd og wafer-lignende , og der vil kun være én måde at slutte den , bare vende den , hvis det ikke er passende i.
2 .
Find en SATA strømkabel blandt de ledninger der kommer ud af din strømforsyning . Stikket vil ligne dataforbindelse , men mindre . Sæt den ind i strømstikket på bagsiden af drevet ( også gerne de data én, men mindre ) .
3 .
Find SATA stik på bundkortet . De vil se ud som de data stik på bagsiden af harddisken . Tilslut SATA kablet . Hvis du har problemer med at finde SATA stikkene du kontakte din bundkort manual for at få hjælp .
4 .
Fastgør SATA -drev inde i computeren sag . På den ene side bør der være en intern boliger , ofte nedenfor, hvor den CD /DVD-ROM -drev hen, at det kan glide ind . Der vil være huller på den side , der kan matche op med huller på harddisken . Sæt nogle skruer i , og det vil være sikre .

IDE


1 .
Slut IDE -kablet til bagsiden af IDE -drev . Stikkene har to rækker af 20 stifter med en pin mangler , bruge det som et matchende punkt at tilslutte det rigtigt .
2 .
Find en IDE strømstik blandt ledningerne kommer ud af magten forsyning . Stikket vil være fremstillet af hvidt plast og har plads til fire store ben . Strømstikket på bagsiden af drevet har de fire ben og stikket skal kun sidde på ¨¦n måde .
3 .
Find IDE stik på bundkortet . De vil have to rækker af 20 stifter med en fraværende fra én række. Tilslut kablet til den primære . Kontakt din bundkort manual for hjælp til at finde dem .
4 .
Indstil jumperne på bagsiden af drevet. Jumpere er små plastik ting, der går over to små ben og fortælle harddisken hvilken rækkefølge det vil blive kontrolleret i ved opstart . Afhængig af din konfiguration kan du ønsker at indstille det som master eller slave . Da SATA er hurtigere på dataoverførsel , kan du ønsker at bruge dette drev som master og IDE som slave . På toppen af drevet vil der være et diagram, fortæller dig , hvordan du indstiller jumpere.
5 .
Fastgør IDE -drev inde i computeren sag . På den ene side bør der være en intern boliger , ofte nedenfor, hvor den CD /DVD-ROM -drev hen, at det kan glide ind . Der vil være huller på den side , der kan matche op med huller på harddisken . Sæt nogle skruer i , og det vil være sikre.


Previous:hvordan man konfigurerer en Comcast modem Next:hvordan du fjerner en AMD CPU heatsink 

Kommentarer

Code:
change