hvordan man kan teste for pc’ens ydeevne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-05-17

Uanset om din computer er helt ny eller mange år gammel , er det en god ide at teste dets ydelse fra tid til anden . Et markant fald i effektiviteten af din computer kan være en indikation af mange ting , lige fra en virus infektion til den forestående fiasko af din harddisk eller bundkort . tage sig tid til at teste dine præstationer et par gange om året kan hjælpe dig med at undgå større problemer ned den linje

Kør Diagnostik


1 .
Start din computer og se skærmen i en opsætning besked . Computerproducenter give et setup menu, pc-ejere kan bruge til at kontrollere status for installerede enheder og fejlfinding af problemer , men det tastekombinationen brug for at indtaste opsætningsmenuen vil variere fra producent til producent. For eksempel bruger HP på F10-tasten , mens de fleste Dell modeller bruger på F12 .
2 .
Indtast opsætningsmenuen og se efter en "Diagnose " valgmulighed . Denne mulighed vil give dig mulighed for at teste forskellige komponenter i computeren , herunder din harddiske og din hukommelse moduler .
3 .
Kør så mange tests , som du har til rådighed og tager af resultaterne. Hvis den diagnostiske test afdækker eventuelle problemer være sikker på at erstatte de komponenter så hurtigt som muligt . Hvis den diagnostiske test indikerer et problem med en af de hukommelsesmoduler, erstatte dette modul . Hvis testen vurderer, at der er et fysisk problem med en af de harddiske , det bedste fremgangsmåde er at sikkerhedskopiere data på drevet og shoppe for en udskiftning.

Brug Task Manager


1 .
Log på din computer og åbne så mange forskellige applikationer , som du kan . Åbn din tekstbehandling og regneark programmer , og måske et fotoredigeringsprogram program. Åbn din webbrowser og åbne flere forskellige internetsider på samme tid .
2 .
Højreklik på proceslinjen og vælg " Task Manager " fra menuen . Klik på " Performance " fanen for at se en grafisk repræsentation af mængden af hukommelse og andre systemressourcer i brug .
3 .
Lad hverv bestyrer op og kører som du gør dit arbejde . Se graf , der viser systemets ressourcer i brug . Hvis du ser gentaget pigge og mærke en afmatning i ydelse , kunne det være en indikation af, at dit system har brug for mere hukommelse .


Previous:hvordan man opbygger en rolig kompakt pc Next:hvordan du fjerner en AMD CPU heatsink 

Kommentarer

Code:
change