fordele hovedhukommelse har over diskette opbevaring

Indlæg af Alice Christensen     opdateret: 2012-06-23

De fleste af den hukommelse , der anvendes i en typisk computer falder i to kategorier : . RAM og harddisk- hukommelse . RAM , også kaldet hovedhukommelsen , der er gemt i computerchips ved hjælp af et gitter af små switche . Harddisk hukommelse er en sofistikeret form for magnetisk disk opbevaring. Hukommelsen er lagret som små magnetiske underskrifter på en roterende disk . Begge former for hukommelse, der er vigtige for driften af en computer , og hver har sine egne fordele og ulemper .

Hastighed

Main hukommelse er langt hurtigere end diskette opbevaring . Når computeren ønsker at få adgang til en sektor på harddisken , det er at spinde op på disken , skal du flytte en læse /skrive arm til det rigtige sted på drevet og læse de oplysninger, som disken spinder . At læse en del af RAM , derimod , computeren kun skal sende et signal til ordet linje og bit linie ( de to ledninger , der giver placeringen af et bestemt stykke data ) og læse den opnåede viden. Fordi hovedhukommelse er så meget hurtigere end magnetisk disk storage , computere udføre så mange af deres beregninger som muligt i hovedhukommelsen og gemme den sekundære oplagring af mere permanent information .

ingen bevægelige dele

Magnetic disklager er blevet bedre gennem årene , men det er stadig sårbar over for mekanisk svigt . En harddisk har bevægelige dele , som enten kan efterhånden slidt eller pludseligt " crash ". En harddisk crash kan undertiden være netop det . Armen holder læse-skrive hoved kan støde sammen med overfladen af drevet , grave et stort hul i den, og ødelægge store skår af data. Alternativt kan den magnetiske belægning på mindre dele af drevet begynder at erodere eller spindel eller andre bevægelige dele kan begynde at bære ud . Main hukommelsesenheder , som ingen bevægelige dele , er meget robust og sjældent slidt op fra den normale brug .

Nem erstatning

Main hukommelse og magnetisk disk storage tjener helt andre formål . Magnetiske disklager besidder permanent eller semipermanent information, mens hovedhukommelsen kun holder styr på info computeren behov, når det kører . På grund af dette , er hovedhukommelsen langt nemmere at erstatte end diskette opbevaring . Næsten enhver computerbruger kan erstatte en RAM -chip ved at trække i gamle og stikke en ny en i den samme slot . At udskifte en harddisk , derimod , skal brugeren sikkerhedskopiere alle sine filer , før han kan endda tage det fysiske drev ud . Han bliver nødt til at geninstallere og rekonfigurere mange af hans programmer , når han får det nye drev op og køre .


Previous:den bedste måde til at bakke op et system Next:hvordan du fjerner en AMD CPU heatsink 

Kommentarer

Code:
change