forskelle mellem en primær og en udvidet partition

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-06-01

Med henblik på at dreje en harddisk i mange ( eller installere flere operativsystemer på en harddisk ) , hjælper det at vide , hvad forskellen er mellem en primær og en udvidet partition

Du skal bruge: .
Phillips skruetrækker .
Flad skruetrækker .
Lille skål .
Isopropylalkohol-99 procent
. 3 ikke-slibende klude eller klude .

primære partitioner

Oprindeligt kun primære partitioner eksisterede . Disse typer af partitioner er begrænset til kun fire pr fysiske drev .

udvidede partitioner

Udvidede blev skabt for at løse begrænsning af kun at have fire separate partitioner per fysisk drev . Ved oprettelsen af en udvidet partition , er parametre sat til at definere en eller flere filsystem typer , der skal anvendes på harddisken , og afstand for hvert filsystem type er tildelt .

Anvendelser for primære partitioner

Primære partitioner er der kræves for et system til at starte fra . Som sådan , er det deres eneste fælles brug, men diskdrev med kun ét logisk drev ( normalt drev C : ) , som er gemt både operativsystemet og programfiler , der kun brug for én primær partition .

Anvendelser for udvidede partitioner

I de tilfælde, hvor flere filsystemer er behov for , eller i de sjældne tilfælde , at et drev er for stor i forhold til operativsystemet eller filsystem type, som det er blevet konfigureret , kan en udvidet partition være skabt til effektivt at oprette flere logiske drev , efterligner fysiske drev ( hver med sit eget drevbogstav ) . Den eneste begrænsning af antallet af logiske tilladt drev er antallet af drevbogstaver til rådighed ( D : , E : , F : osv. på til Z : )

Forholdsregler

Husk at en primær partition . nødvendigt at starte fra , fordi det indeholder en Master Boot Record , mens udvidede partitioner aldrig gøre . Brug udvidede partitioner til at oprette en eller flere drev ( r ) adskilt fra de vigtigste operativsystemet partition , for organisation formål , eller at gøre det muligt brug af filsystemet andre typer end dem, der understøttes af operativsystemet .


Previous:hvordan du udskriver sider i hæftet format Next:hvordan du fjerner en AMD CPU heatsink 

Kommentarer

Code:
change