hvad er de skridt til at opgradere en bios ?

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-06-26

BIOS på din computer er din Basic Input /Output System på computerens bundkort . Hver computer BIOS er lidt anderledes på grund af de mange bundkort der findes på markedet . Væsentlige BIOS er softwaren på dit bundkort , ikke på din harddisk , der fortæller bundkortet om hardwaren på computeren . Din BIOS har oplysninger om din dvd -rom -drev , der sendes til bundkortet for at sikre, at alt fungerer korrekt . Opdateringer er ofte nødvendigt at sikre , at hardwaren fortsætter med at arbejde hurtigt og effektivt .

Tilbage Up Your Bios

Ikke alle opdateringer er en succes , at så undgå alvorlig skade på din computer eller funktionalitet . hardware , vil du ønsker at sikkerhedskopiere dine nuværende BIOS . Dette kan være lidt svært , afhængig af dit kendskab til processen og oprindelsen af dit bundkort . Det vigtigste spørgsmål , du skal besvare , er , hvor du fik din bundkort fra . For eksempel , hvis du havde bundkortet tidligere installeret af som en kombineret enhed , såsom gennem Dell eller HP , kan du kontakte Dell eller HP direkte for at sikkerhedskopiere dine BIOS . Hvis du har installeret et bundkort , som du har købt separat fra resten af computeren , skal du kontakte producenten af bundkortet for yderligere anvisninger . I mange tilfælde vil du blive bedt om at bakke op BIOS til en cd-rom eller diskette . Typisk er disse komprimerede i zip -filer , så du bliver nødt til at have et program som WinZip eller PeaZip at udpakke og åbne denne BIOS fil , hvis du har brug for at vende tilbage til denne tidligere version .

Hent og installer

De fleste BIOS opdateringer eller opgraderinger vil have en fabrikant erklæring eller instruktionerne i opgraderingen for dig at læse . Dette vil hjælpe dig ordentligt opgradere BIOS uden at beskadige computeren . Disse instruktioner normalt komme som en ReadMe -fil , der er en. txt dokument . Læs dem omhyggeligt , før du begynder installationen . Dernæst skal du være i stand til at hente opgraderingen fra producentens hjemmeside , og hvis man ikke er tilgængelig , skal du følge Trin 1 igen og kontakte leverandøren . Du vil normalt blive bedt om at gemme opgradere til en ekstern kilde såsom en skrivbar cd , diskette eller USB-drev . Igen , vil du ønsker at have en dekompression program installeret på din computer for dette, fordi de fleste BIOS opgraderinger kommer i en . zip -format . Når du har dekomprimeret den . zip -filen , skal du gemme dokumenter på din eksterne kilde . Genstart computeren og begynde at installere BIOS , som du er blevet instrueret i ReadMe -filen .

Genstart og Finalize

Når din computer er færdig med at opgradere BIOS , skal du være i stand til at genstarte din computer . Når computeren genstarter , den nye BIOS skal vises på skærmen . Dette er computerens måde at informere dig om, at BIOS er blevet effektivt opgraderet . Hvis en fejlmeddelelse , eller din nye BIOS ikke vises på skærmen, efter du genstarter , skal du konsultere en computer tekniker eller kontakte leverandøren straks . Husk at have dit tidligere BIOS gemt på en ekstern kilde . Dette vil hjælpe med at reparere din computer , hvis det er nødvendigt .


Previous:typer af ram vejledninger for en bærbar computer Next:hvordan du fjerner en AMD CPU heatsink 

Kommentarer

Code:
change