hvordan kan jeg fortælle, hvis bundkortet eller processoren er dårligt i en bærbar ?

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-06-22

Diagnosticere kilden til en computer problem, der ofte indebærer en proces med afskaffelse , evaluere hver del . I en stationær computer , er det nemt, da hver del kan fjernes eller udskiftes med lidt besvær. Tage ud en bærbar computer er ikke helt så let . I modsætning til en stationær computer , er de ikke rigtig beregnet til at blive afmonteret af gennemsnitsforbrugeren , og i mange tilfælde , tage ud en bærbar computer kan ugyldiggøre sin garanti

hvordan man diagnosticere uden adskillelse

Det er klart , da adskillelse af en bærbar computer er uden for dygtighed af de fleste brugere , diagnose af hardware problemer kræver evnen til at genkende fælles problemer , der kan være forårsaget af specifikke computer dele . Overophedning er normalt et tegn på en mislykket fan eller varme-vask, snarere end et problem med computerens processor . Konstant ned er et tegn på dårlig hukommelse langt oftere end en mislykket bundkort eller processor . Disse små indikationer kan være en redningskrans , når der beskæftiger sig med lukkede hardware såsom bærbare computere .

Når diagnosticere , om det er bundkortet eller processoren , der er et par grundlæggende ting at se til . Processor skader er som regel temmelig indlysende , vil computeren helt undlader at operere , ude af stand til selv at køre BIOS ( Basic Input Output System ) firmware . Dette kan også være forårsaget af hukommelsen svigter. Udskift hukommelsen med kendt god hukommelse , og se om problemet fortsætter .

Bundkort problemer er lidt sværere at opdage , da en bundkort ikke er et enkelt stykke silicium . Typisk en bundkortet er faktisk en fejl i en af komponenterne loddet til bundkortet , såsom USB- controlleren , eller harddisken controller chips . Men ofte er problemet er med en af de vigtigste controller chips på bundkortet , hvilket vil medføre at computeren til at stoppe fungere helt . Der er ikke nogen god måde at skelne dette fra en processor svigt, bortset fra at udskifte processoren , hvilket ikke altid er muligt

Problemer med Laptop Reparation

Et grundlæggende problem med håndtering af bærbare computere er den kendsgerning . at mange bærbare computere er bygget med processoren loddet direkte til bundkortet i stedet forbundet med en sokkel , som de fleste stationære computere. Det betyder, at ethvert problem med enten bundkortet eller processoren vil kræve udskiftning af begge . En bivirkning af dette er at bundkortet og processor skal bestilles som en enkelt enhed, du kan ikke blande og matche , og kun de dele, producenten af den bærbare computer er villig til at levere kan bruges .

forværrer problemet , hvis den bærbare computer er stadig under garanti , eventuelle reparationer skal udføres af fabrikanten , eller en producent-certificeret værksted . Dette sker ofte vil føre til en pris på reservedele og arbejdskraft , der rent faktisk vil overstige omkostningerne ved den bærbare computer , især hvis fejlen er forårsaget af noget, som garantien ikke dækker .

sidst, hvis den bærbare computer er uden for garanti , kan det være helt umuligt at reparere det , da de fleste producenter ikke lager dele til ældre maskiner , som de ikke længere behøver dele på hånden for garantireparationer .


Previous:hvordan man bruger en pc tastatur med en mac Next:hvordan du fjerner en AMD CPU heatsink 

Kommentarer

Code:
change