hvordan man kan teste en bærbar harddisk ydeevne

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2012-06-27

Selv om to harddiske fra forskellige producenter kan se udadtil ligner , kan de tilbyde meget forskellige niveauer af ydeevne . En række faktorer påvirker udførelsen af en harddisk , såsom rotationshastighed dets spindel , kvaliteten af dens interne programmering og tætheden af data på den roterende metalskiver . Fordi disse faktorer er svære at måle , skal undersøgelser bruges til at sammenligne en harddisk til en anden . Brug HD Tune , et gratis hjælpeprogram , at måle effektiviteten af harddisken i din bærbare eller stationære computer .
1 .
Hent og installer HD Tune fra hdtune. com . Starte programmet efter det er installeret .
2 .
Klik på drop -down menuen øverst i vinduet , og vælg den harddisk , som du gerne vil teste . På computere med indbygget kortlæsere eller USB -harddiske monteret, kan denne menu viser flere tilgængelige valg .
3 .
Klik på gear -formet knap øverst i vinduet for at opdrage den " Options "-menuen.
4 .
Klik " Benchmark " på venstre side af skærmen , og derefter bruge skyderen på højre side af vinduet for at vælge, om harddisken benchmark test skal køres med større vægt på hastighed eller nøjagtighed . Når skyderen flyttes tættere på " Nøjagtighed , "vil flere områder af drevets overflade skal afprøves . Dog vil prøve at tage længere tid at gennemføre . Klik på " OK " , når du er tilfreds med dit valg .
5 .
Klik på " Start " knappen for at starte testen . Overførselshastigheden og adgang tid af harddisken vil blive vist , efter at testen er færdig. Afregningspriser er højere priser og lavere adgang gange er tegn på en højere ydende harddisk .

gode råd og advarsler


 • harddisk terminologi, " overføringshastighed " beskriver , i megabyte , den mængde data, der kan læses ud af drevet per sekund . Fordi overførselshastighed vil være langsommere , når læse-skrive hoved er på indersiden af den roterende tallerken og hurtigere , når det er på ydersiden , er denne hastighed gives som regel som et minimum , maksimum og gennemsnit . Den " adgangstid "beskriver den gennemsnitlige tid i millisekunder , at det tager for drevets læse-skrive hoved til at flytte til et område af drevet. Et drev 's overførselshastighed kommer i spil , når store filer bliver flyttet , mens adgangen tid er vigtigt ved læsning af et operativsystem eller niveauer i et spil .
 • HD Tune er ikke det eneste frie harddisk benchmark, kan downloades fra internettet . En anden er HD Tach , også sammen med i "Ressourcer "i denne artikel .


 • Previous:Sådan kører min stationære computer fra et bilbatteri Next:hvordan du fjerner en AMD CPU heatsink   

  Kommentarer

  Code:
  change