typer af a / c stikkontakterne & stik

Indlæg af Alice Christensen     opdateret: 2012-06-18

Vekselstrøm refererer til i hvilken form elektricitet træder en hjem fra en transformer . Den elektricitet ind i hammerens boks i dit hjem , hvor det er så omdirigeret til de enkelte beholdere . A /C stik og ledninger bruge denne strøm til at drive de elektriske apparater i dit hjem . Forskellige apparater kræver forskellige mængder af elektricitet . Derfor nogle apparater kræver en anden type stik og ledning end andre . Ved udskiftning af en stik -eller ledning , kigge efter dem, der er godkendt til sikkerhed ved UL ( Underwriters Laboratory ) .

Self-tilslutning stik

Self-tilslutning stik er almindeligt forekommende på lamper og apparater . Liget af stikket indeholder ben , at Pierce laget af isolering og klemme direkte på wiren sidder inde i ledningen for at oprette en forbindelse . Disse stik kræver ikke stripning af wiren . Selv udbredte , har disse stik ikke opfylder de National Electrical Code standarder .

Terminal-skrue stik

Terminal-skrue stik indeholder skruer inde i stikket . Den elektriske ledning er strippet , den ydre belægning er fjernet for at afsløre ledningerne , og tråden er knyttet til de skruer inde i kroppen af stikket . De skruer derefter strammet for at sikre forbindelsen . Denne type stik er generelt fundet i ældre apparater .

Tre-ben stik

Tre-ben stik er almindeligt anvendt til store apparater såsom tørrere og køleskabe . Den tredje gren giver en sikkerhedsforanstaltning , med den tredje stik er jordet . Hvis en ledning inde i stikket skulle komme løs , uden en begrundelse stik , vil de apparater så være " hot "og ville være i stand til at forårsage en elektrisk stød ved berøring . Jorden stikket forhindrer dette i at ske , fordi det tvinger den elektricitet til at gå under jorden og får afbryder til turen, eller slukke , hvis en ledning bliver løs .

Type A -stik

Type A -stik er to-strenget stik med flade parallelle vinger . De fleste af A-typen stik produceret efter 1950 er polariseret , hvilket betyder, at de har en gren , der er bredere end det andet. Disse kan kun sættes i en polariseret stik . Disse stik er som regel bruges på lamper og små dobbeltisoleret apparater .

Type B -stik

Type B -stik indeholder to flade parallelle knive og en ekstra runde eller U-formede pin kniv . Denne ekstra pin er til jording eller jordben , og er længere end de to parallelle ben . Når du sætter stikket i denne type stik , jo længere jordben giver ekstra sikkerhed , fordi apparatet er jordforbundet , før det er tilsluttet elektricitet .

Twist-lock stik

Twist-lock propper bruges til store apparater såsom tørretumblere og komfurer . De bruger den standard tre-gren konfiguration , men er designet til at låse ind i stikkontakten . Denne sikkerhedslås forhindrer stikket i at komme ud af stikkontakten .


Previous:hvordan man kan opgradere min Compaq Presario pc Next:hvordan du fjerner en AMD CPU heatsink 

Kommentarer

Code:
change