virkningerne af tilsat hukommelse på en bærbar

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2012-06-20

Bærbare computere er normalt mindre magtfulde end deres mere omfangsrige desktop modparter , især når bærbare computere har mindre random access memory ( RAM ) installeret . RAM er nødvendig for lagring af data fra harddisken og sende det til processoren og kan have en stor indflydelse på computing hastighed . Tilføjelse af flere RAM til en bærbar computer kan forbedre it ydeevne og gør forskellen mellem bærbare og stationære performance mindre mærkbar . Reduceret

Lag

Computer lag opstår, når programmer eller processer, som en computer der kører overskride sin maksimale processorkraft , hvilket gør processen og programmer tager længere tid at indlæse . En af de førende årsager til computer lag er tilstrækkeligt med RAM . Hvis en computers RAM fylder op med data , og brugeren kommandoer computeren for at starte en ny proces , vil computeren nødt til at vente med at skabe plads på RAM før processen kan begynde . Installation af mere RAM på en bærbar computer vil reducere sandsynligheden for, at RAM vil fylde op med opgaver , så det er sandsynligt, at efterslæb vil blive reduceret . Computer halter kan især være problematisk på bærbare computere, der kører Windows Vista , da det kræver mere RAM for at køre end andre populære operativsystemer. Computere med mindre end to gigabyte RAM kan opleve forsinkelse , mens den kører Vista , selv når du udfører almindelige opgaver som surfing og tekstbehandling . Installere nye RAM på bærbare computere, der kører Vista kan føre til betydelige gevinster i hastighed .

Multitasking Intense Programmer

Mens installere mere RAM kan føre til forbedrede computing , når du udfører almindelige opgaver , vil det være mest mærkbar , når du udfører opgaver, der kræver en stor mængde RAM , såsom når multitasking eller kører intense applikationer som computerspil . De flere processer du kører på samme tid , og mere komplekse applikationer er , jo højere RAM krav vil være . Nogle bærbare computere kan ikke engang være i stand til at køre visse applikationer uden at udvide mængden af tilgængelige RAM .

Virtual Memory Size

En anden fordel ved at tilføje hukommelse til en bærbar computer er , at det vil øge den potentielle størrelse af den virtuelle hukommelse , du kan bruge på den bærbare computer. Virtuel hukommelse er et system, hvor en computer bruger plads på harddisken til at supplere RAM og øge den effektive størrelse RAM . Den maksimale størrelse for virtuel hukommelse er begrænset af den maksimale mængde RAM , så ved at øge mængden af RAM på en bærbar computer du også øge den maksimale størrelse på den virtuelle hukommelse, som kan føre til endnu større forbedringer i computing hastighed .

Processor Usage

Et potentiel ulempe ved at tilføje RAM til en bærbar computer er , at det kan føre til øget processor forbrug og varmeudvikling . Jo mere RAM du har , jo mere data, du vil være i stand til at sende til processoren , som giver mulighed for bedre computing hastigheder , men kan også gøre processoren op til 100 % af sin regnekraft . Når en CPU nærmer 100 % udnyttelse , vil det generere mere varme . Hvis det bliver for varmt , kan computeren lukke ned for at undgå skader .


Previous:hvordan du installerer en cpu i en Mac G4 Next:hvordan du fjerner en AMD CPU heatsink 

Kommentarer

Code:
change