metoder til risikoanalyse og ledelse i software-projekter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2011-06-17

Risikoanalyse og-styring kræver strategisk planlægning , især i software -miljøer . Faktisk har de fleste software- udviklingsprojekter herpå held , fordi risikoen ikke var ordentligt analyseret, og afbødes . På softwaremarkedet , er forholdene ændrer sig konstant som nye teknologier dukker op, og kundernes krav skift . En tredjedel af alle software projekter er aflyst , før løsladelse, fordi markedet ændret sig ( dvs. en nyere teknologi er lanceret , en ny type software er frigivet ) . Strategisk styring af disse risici kan betyde succes eller fiasko af et software- projekt

Risk Management Strategy

For at forvalte markedet risiko, skal du først være bevidste om markedsvilkårene . En software projektleder skal være fuldt bevidst om ny teknologi /software udvikling , både dem, klar til frigivelse og dem i horisonten . Yderligere , volatile markedsforhold har en tendens til at afspore stabiliteten i udviklingen personalet . Der er høje tilfælde af omsætning , budgetter og tidsplaner kan være urealistisk i et forsøg på at imponere ( dvs. alt for optimistiske prognoser ) , kan designs kræve teknologi , som endnu ikke blevet perfektioneret endnu et forsøg på at opnå en first-mover fordel , og udliciterede opgaver kan ikke være i stand til at levere . Der er også visse risici forbundet med selve markedet : kundekrav forandringer; nye grænseflader er frigivet , som måske eller måske ikke være kompatibel; alt for mange funktioner er tilføjet så programmet bliver svært at bruge .

Risk Management in Practice

Risikostyring er overraskende nok ikke ofte beskæftiget; ledere har tendens til at se det som tidskrævende og nødvendigt , foretrækker i stedet at fokusere på udvikling . Forskning om manglende software-projekter , suppleret med YH Kwak og J. Stoddard ( se kilde nedenfor ) , fandt, at " deres problemer kunne have været undgået eller stærkt reduceret , hvis der havde været en udtrykkelig tidlig bekymring med at identificere og løse deres højrisiko- elementer . " Deres konklusion støtter det synspunkt, at risikostyring er en af de vigtigste elementer af software et vellykket projekt . Mens der er flere populære systemer for at afbøde disse risici , såsom PMBOK , Software Engineering Institute 's Team Software processen og Personal Software proces for individuelle udvikling af software , er disse systemer er for generelle til out-of -the-box anvendelse i specifikke softwareudvikling projekter . Men de gør giver groft rammer for at udvikle en strategi for håndtering . Et koncept der er ansat af hver af disse systemer er , at risiko er lig med sandsynligheden tab multipliceret med størrelsen tab , hvilket betyder, at risikoen er forstørres ( mere sandsynligt ) de større potentiale for tab .

risikobegrænsende

risikoeksponering kan afbødes ved at gennemføre testversioner inspektioner for at reducere fejl og ved at differentiere mellem proces ledelse og projektledelse . En god strategi er at have selve processen styres som en kontinuerlig enhed , med periodiske eftersyn af software , konfigurationer og programmering , og det specifikke projekt lykkedes entydigt , med sit eget budget , ressourcetildeling , performance måling og justeringer . Også , risikoen er mest effektivt måles , når det er kvantificeret , og dens mål kvantificeres . Kvalitative foranstaltninger tendens til at skabe dårlig risikoidentifikation og en overdreven brug af ressourcer . Endvidere er det vigtigt at få hele holdet om bord , når de gennemfører en strategi for håndtering . Dette er ikke blot skabe kommunikation og kan resultere i identifikation af risiko, det ville ikke være indlysende for enhver rolle , men skaber også som følelsen af team og ejerskab i udvikling af software processen .


Previous:sql søgning tutorial Next:nothing 

Kommentarer

Code:
change