Grundlæggende computer kabler

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2011-09-26

Et blik bag skrivebordet i mange stationære edb-systemer viser en tæt labyrint af kabler og ledninger . Hvert kabel har et bestemt formål, og selv om virvaret kan virke overvældende , forstå arten af hvert stik og ledninger vil hjælpe med at bringe orden i det sammenfiltrede masse kaos lurer bag computeren

Strømkabler

Elkabler er de essentielle kabler af en computer -system . På pc'er , vil der typisk være to elkabler-en fører fra skærmen , og den anden fra CPU sagen . Disse er sorte , og har standard tre-ben rawlplugs i slutningen . Noget tilbehør , som forstærkede højttalere , printere og scannere , vil også have elkabler , og mange printere bruger kabler , der er af en identisk stil til computeren og skærmen . Hvis du har en etiket maskine , overveje at gøre mærkater beskriver den enhed , som hver ledning beføjelser , og derefter sætte etiketten nærheden af stikket , for at gøre frakoblinger nemmere.

A /V Kabler

Skærmen er forbundet til computeren ved hjælp af et VGA- kabel . Dette er en tyk ledning med en trapezformet stik på hver ende , der er normalt sat med et par skruer . Den ene ende sættes i computeren , og den anden stik til monitoren . Computere med integreret monitor ( f. eks nogle iMac og HP Pavilion maskiner ) ikke vil have separate VGA kabler .

Perifert Kabler

Mus , printere , tastaturer , scannere , digitale kameraer , PDA'er er nødt til at sætte ind i computeren eller anden måde . Den typiske forbindelsen er en USB- eller FireWire- forbindelse , og disse er flade metalliske stik, glide ind slots i ryggen eller foran computeren . Nogle pc'er har særlige runde stik til tastaturer og mus , som er farvet grøn eller lilla , og disse kan anvendes i stedet for en USB- port til ældre udstyr . Hertil kommer , skal du bruge højtalere og mikrofoner en RCA -stik , der er en enkelt metalprop omkring 3 /4 inches lang , at stik direkte i computeren. Som med elkabler , det mærkning hver ledning på det punkt sluttes til computeren vil gøre det lettere at afmontere eller skifte kabler.

Netværk Kabler

En standard Ethernet ( netværk ) kabel ligner et telefonkabel , men med en bredere hoved , det sættes i netkort i computeren i den ene ende , og ind i væggen eller en router på den anden ende . Disse kabler kan være af enhver farve , selv om grå er typisk .

Kabel Management

Undgå fristelsen til blot at skjule kabler bag et skrivebord . Coil dem korrekt , så de ikke i karambolage med hinanden . Brug twist bånd eller velcro strips til at tage op overskydende kabellængde .


Previous:hvordan man kan fastsætte en høj ventilator i en dell desktop Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change