hvordan du tilføjer en IDE-harddisk til en SATA opsætning

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2011-09-28

Med teknologiske fremskridt bevæger sig så hurtigt , vi ofte forsøger at redde , hvad vi kan fra ældre computere . IDE -drev , korrekt kendt som ATA -drev eller ( P ) ATA -drev , er en ældre teknologi til harddiske , men hvis du ønsker at være sparsommelige , kan du også bruge det i en nyere computer med en SATA opsætning . Det kan være den mest bekvemme måde at gå , hvis du lige opgraderet din bundkort , og du vil kopiere dine oplysninger fra din gamle harddisk . Denne teknik er også nyttig , hvis du har brug for at gendanne oplysninger fra en ældre drev .

Du skal bruge:
Skruetrækker
. IDE -harddisk .
Harddisk monteringsskruer eller beslag .
IDE fladkabel .
ATA IDE -til-SATA adapter .
SATA kabel .


1 .
Åbn computerens kabinet med en skruetrækker og placere den på sin side med slots af bundkortet mod dig . Denne proces varierer mellem computer sager . Kontroller, at computeren er slukket , men tilsluttet så det bliver jordet . Altid have din bare hånd eller arm rører metaloverflade på computerens kabinet , når du gør noget i sagen . Det beskytter den interne komponenter mod statisk stød .
2 .
identificere, hvorvidt eller ikke dit bundkort har en IDE -controller . Kig efter den på bundkortet . Porten er rektangulære plast , måler ca 2 1 /2 inches med 3 /8 tommer og har 40 pins tilpasset i to rækker indeni. Generelt er der en etiket silketryk på bundkortet ved siden af havnen , der siger " IDE 0 "," IDE 1 " og så videre , for hver enkelt havn. Der kan være op til fire porte , men der er typisk en eller to .
3 .
Indstil harddisken til " Cable Select . "Der er en jumper vælgeren på harddisken placeret mellem IDE -port og magt havnen. Flyt jumperen til pin par til " Cable Select ", angivet ved serigrafisk på oversiden af harddisken .

4 .
Installer ATA IDE -harddisk ind i drevbåsen af sagen . Skub drevet ind i båsen , og fastgør den med den medfølgende skinner eller skruer . Sørg for IDE og strøm tilslutninger er placeret mod indersiden af sagen . Tilslut strømkablet fra strømforsyningen .
5 .
Slut harddisken til bundkortet . Sæt IDE båndkablet i bundkortet og harddisken . Vær sikker på at justere " pin 1 "på båndkablet med " pin 1 " på stikkene . Hvis dit bundkort ikke har en ATA IDE- controller , skal du installere en ATA IDE -til-SATA adapter . Sæt adapteren ind i harddisken og bruge en SATA kabel til at forbinde adapteren og den næste tilgængelige SATA -port på bundkortet .
6 .
lukke sagen , og tænd computeren til at konfigurere din harddisk . Du skal muligvis konfigurere computerens BIOS , før dit operativsystem genkender det .

gode råd og advarsler


  • Du kan også købe et PCI- ATA IDE -controller i stedet for ved hjælp af en adapter , men denne mulighed er dyrere , og du skal kun bruge det , hvis der ikke er plads nok i dit tilfælde til at køre eller adapteren til at passe .


  • Previous:hvordan man kan overclocke en AMD Athlon XP processor Next:hvordan man åbner en postsættet     

    Kommentarer

    Code:
    change