hvordan man kan kombinere to eller flere interne harddiske i en

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2011-09-25

Hvis du har to eller flere harddiske i computeren og ønsker at kombinere dem til at gøre en stor harddisk , processen er ikke så svært . Det gør brug af en enhed kaldet en RAID controller kort , som kan konfigureres , så computeren opfatter de to separate drev som en enkelt harddisk til læsning og skrivning formål . Selv om det er muligt at konfigurere de drev ind i en RAID -format ved hjælp af software , er du bedre stillet ved hjælp af en hardware -kort , da de er mere pålidelige og stabile end software RAID .

Du skal bruge:
Gratis PCI slot på din computer
. To eller flere harddiske .
Windows installations-cd'en .

Kombiner to eller flere drev


1 .
Installer RAID controller kort i computeren . Gør dette ved at afbryde strømmen til computeren , åbner den side af sagen og indsætte RAID controller kort i en ledig PCI -slot .
2 .
Slut harddiske , som du ønsker at tilsammen RAID controller kortet . Sætte computeren sag sammen igen , sætte den i og starte computeren op .
3 .
Indsæt diskette eller cd , der indeholder drivere til dit RAID- controller. Installere de drivere, der er på cd'en , og genstart derefter computeren . Tryk på den funktionstast , der vil tage dig ind i BIOS Setup -menuen og kig efter et afsnit kaldet noget RAID . Konfigurer indstillingerne i denne sektion , så drev er sat ind i en " RAID 0 " eller " striping " konfiguration. Genstart computeren , skal du logge på Windows , og du bør se en ny harddisk , der har en størrelse, der er summen af alle de drev tilsluttet RAID controller kortet .

Installer Windows på kombinerede drev


1 .
Installer din RAID controller kort i din computer som beskrevet i " Kombiner to eller flere drev "sektionen .

2 .
Indsæt din Windows cd i computeren og starte installationen . Under den indledende opsætning , vil du blive bedt om at trykke på F6 tasten , hvis du ønsker at installere " tredjemand SCSI eller RAID " drivere . Tryk F6 og indsæt en diskette i computeren , der indeholder RAID drivere . Hvis dit RAID controller kortet ikke kom med en diskette , der indeholder de drivere , skal du kontakte producenten for at få en .
3 .
Fortsæt med Windows installation som normalt . Når operativsystemet er blevet installeret , skal du åbne Windows Stifinder og se på "C " -drevet . Du vil bemærke den nu har en størrelse, der er summen af alle de harddiske , der er knyttet til RAID controller kortet , men vil fremstå som en enkelt harddisk .

gode råd og advarsler


  • RAID 0 vil gøre flere harddiske fremstår som et enkelt drev til computeren , men hvis et drev fejler , vil du miste data på begge diske pga. hvordan oplysninger er gemt i RAID 0 -konfiguration .


  • Previous:typer af tonerpatroner Next:hvordan man åbner en postsættet     

    Kommentarer

    Code:
    change