hvordan man kan konvertere en hex fil til en decimal

Indlæg af Alice Hansen     opdateret: 2011-10-15

Decimal system er den numerisk format , som vi er mest fortrolige med. Men i edb -systemer , er det ikke ualmindeligt, at data, der skal lagres i hexadecimal , på grund af sin evne til at lagre numre med en færre antal cifre end det samme antal repræsenteret i decimal . Dette opnås ved at have et system med 16 mulige værdier for et ciffer , herunder bogstaverne AF . Desværre , hvis du får en fil output med resultatet af en beregning , og det er i hexadecimal , kan det være svært at forstå , og du bliver nødt til at konvertere tal til decimal .

Du skal bruge:
Papir
. Kuglepen eller blyant .
Regnemaskine .


1 .
Åbn filen og skrive data lagret på det stykke papir.
2 .
Adskil hvert ciffer ved at skrive hexidecimal nummer i en lodret linje , så hvert tal har sin egen række til beregninger . For eksempel , at konvertere " 12F " fra hexidecimal til decimal , ville 3 rækker blive brugt , med 1 i venstre side af den øverste række , 2 i venstre side af den anden række , og F i venstre side af den nederste række .
3 .
Konverter enhver cifre fra et brev til et nummer, hvis nødvendigt . En udgør 10 , B er lig 11 , C er lig med 12 , D er lig med 13 , E er lig med 14 og F er lig med 15 . I eksemplet vil den " F " i den tredje række skal konverteres til 15 .
4 .
Find værdien af 16 til magten af antallet af rækker under ciffer for hver cifret bliver konverteret , og skrive det til skrive om tallet . I dette eksempel ville "F " række har en værdi her på 1 , da der ikke rækker under den og noget til 0 magt er lig med 1 . Værdien i " 2 " rækken ville være 16 , for 16 ^ 1 , da der er en række under den, og den værdi her til " 1 "row ville være 256 , for 16 ^ 2 .
5 .
Multiplicer værdien fra trin 3 ved værdien fra trin 4 i hver række , og skriv resultaterne på højre side af rækkerne , hvilket skaber en kolonne med produkter fra multiplikationer . For eksempel , er lig med 1 gange 256 256 , 2 gange 16 er lig med 32 og 15 gange 1 er lig med 15 .
6 .
Tilføj værdierne op i kolonnen blev oprettet i trin 5 for at finde decimal værdi af data i filen . Den fil, som konverteres i eksemplet , som læses " 12F , " er lig med 303 i decimal .


Previous:hvordan man kan sende JMS beskeder Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change