hvordan man skriver en hex -fil

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2011-10-27

Hexadecimal , eller hex for korte , er en base -16 talsystem almindeligt anvendt med binære ( base 2 ) edb- systemer . Hex er mere egnet til binære computere end vores hverdag decimaltal , fordi man hexadecimalt ciffer repræsenterer præcis lige så mange numre som fire bit ( en decimal ciffer , på den anden side kan udgøre 10 numre , og 10 er ikke en magt 2) . Når du skriver i et tekstbehandlingsprogram eller anden software ved hjælp af et menneske sprog , er dine ord gemt ved hjælp af en hexadecimal kode for hver karakter . I nogle situationer kan der dog skal du skrive en fil ved hjælp hex kode , for eksempel til direkte software i nogle specifikke , low-level måde . Du kan bruge gratis værktøjer til at skabe hex filer lige så nemt som tekstdokumenter

HxD


1

Download og udpak HxD . Du behøver ikke at installere HxD ligesom de fleste programmer .
2 .
Start HxD ved at dobbeltklikke på " HxD. exe " i den mappe, du udpakkede . Første gang du starter den, vil HxD bede dig om at oprette en opsætningsfil . Klik på " OK " for at fortsætte til de vigtigste program interface .
3 .
Klik på den side knappen øverst venstre hjørne af vinduet , trykke Ctrl -N , eller vælg "Ny " fra " File " menuen for at oprette et nyt hex dokument .
4 .
Skriv en hex cifre i dit nye dokument . Cifrene traditionelt anvendes i vore hexadecimal systemet 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 , A , B , C , D , E og F. Så snart du skriver det første ciffer , vil en dialogboks vises advarer dig , at du vil ændre størrelsen på filen ved at tilføje en byte . Check " Spørg ikke dette spørgsmål igen " afkrydsningsfelt og klik på " OK " for at fortsætte .
5 .
Bemærk den blå hex numre på toppen af dokumentet og til venstre for hver linje . Der er 16 bytes per linie i HxD display som standard ( du kan ændre dette ved hjælp af " Bytes per række " kommandoen i menuen "Vis" ) . Hver byte inden for en linje er nummereret i blåt langs toppen af dokumentet , denne guide bliver på sin plads , selvom du rulle gennem en lang fil . Hver linie er nummereret til venstre , og linjenumre rulle med dokumentet.
6 .
Fortsæt indtastningen hex cifre , indtil din fil er færdig . Klik derefter på disken knappen og trykke på Ctrl-S eller vælg " Gem " fra menuen "Filer" . Vælg en placering og et navn til din fil ( i almindelighed , ingen fil udvidelse er nødvendig ) . Klik derefter på " Gem " for at gemme dine hex -fil .

Frhed


1 .
Hent og installer Frhed .
2 .

Start Frhed fra din " Start " -menuen eller på skrivebordet . Programmets primære grænseflade vises , med et tomt dokument , der allerede forberedt .
3 .
Type hexadecimale cifre ind i dokumentet. Der er ingen fast linje bredde i Frhed grænseflade , men snarere de linjer wrap til at rumme bredden af vinduet . Det første bogstav i hver linje er nummereret på venstre kant af vinduet for at hjælpe dig med at holde styr på din position i filen .
4 .
Klik disken knappen , trykke på Ctrl-S eller vælg " Gem " fra menuen "Filer" for at gemme din hex -fil, når du er færdig skrive . Vælg en placering og et navn til din fil og klik på " Gem ".

XVI32


1 .
Download og udpak XVI32 . Du behøver ikke at installere XVI32 at bruge det .
2 .
Start XVI32 ved at dobbeltklikke på " XVI32. exe " i den mappe, du udpakkede . De vigtigste interface vises . Interfacet er opdelt i tre ruder ; den venstre rude viser nummeret på den første byte i hver linje . Den midterste rude viser bytes af filen i hex og den højre rude viser den samme bytes , men repræsenteret med ASCII- tegnsæt i stedet for de rå hex cifre .
3 .
Vælg " Sæt streng . . . " fra menuen "Rediger" . En ny dialogboks vises .
4 .
Klik på " Hex String " radioknappen i " Indsæt " område , og skrive nogle hexadecimale cifre ind i indtastningsfeltet . Hvis du vil have dette sæt af bytes , der skal gentages flere gange i filen , skal du skrive antallet af gentagelser i indtastningsfeltet i " Indsæt gange " område . Klik på "OK ", og din bytes føjes til filen .
5 .
Rediger en individuel byte i filen ved at klikke på det i midten rude og skrive to hex cifre for de nye Værdien af denne byte . Den næste byte vil automatisk blive valgt , så du kan skrive i hex uafbrudt, indtil du når slutningen af filen , hvorefter du kan indsætte flere bytes , som beskrevet i Trin 4 .
6 .
Klik disken knappen , trykke på Ctrl-S eller vælg " Gem " fra menuen "Filer" for at gemme din hex fil . Vælg en placering og et navn til din fil og klik på " Gem ".


Previous:tutorial på IEEE standarden for flydende tal Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change