plc programmering instruktioner

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2011-10-31

Programmerbar logik controller ( PLC ) programmering adskiller sig fra de fleste andre programmer , fordi det er visuelt . Det færdige program vil ligne en stige med kraften skinnerne på begge sider , og de arbejder elementerne på hvert trin . På grund af denne visuelle aspekt , er en PLC program ofte omtales som ladder logik . Ladder logik bruges oftest i fabrikker til at kontrollere maskiner og processer enten automatisk eller via manuel

Du skal bruge: .
PLC programmeringssoftware


1 . .
Layout din proces . Afgøre, hvad ind-og udgange er forpligtet til at kontrollere og overvåge processen .
2 .
Beslut om rækkefølgen af begivenheder for din proces . Tænke på, hvad enheder skal kontrolleres , og hvilke betingelser skal være opfyldt, før staten hver enhed er ændret . Det kan være nyttigt at skabe et flow chart til at visualisere sekvenser .
3 .
Program rækkefølgen af begivenhederne i PLC . De mest almindeligt anvendte digitale indgange og udgange . Digitale indgange vil have to stater : tændt , eller høj og slukket , eller lav . I programmet , er status for disse input undersøgt ved hjælp af enten en normalt åben kontakt ( NO ) eller en normalt lukket kontakt ( NC ) . NO kontakter vil passere strøm , når den digitale indgang er høj , og de ser sådan her ud :-| | --. NC kontakter vil passere strøm , når den digitale indgang er lav , og de ser sådan ud :-| \ | --. Digitale udgange kan slås til eller fra ved PLC'en . I programmet, er de repræsenteret ved en spole :-( ) --. Når strømmen er gået til spolen , vil den aktivere output og tænde den , indtil strømmen er ikke længere bestået .
4 .
Tildel en adresse til hver input og output -enhed . Hver adresse repræsenterer en fysisk placering på PLC , hvor ledningerne kommer ind til den fysiske input eller output . For eksempel vil en knap skal tilsluttes til en placering på en input -kort , der er placeret i rack af PLC . NO kontakt ville blive tildelt en adresse, som passer til placering på input kortet . Dette er som et kort til PLC programmet , så de ved, hvad enheder er hvor.

gode råd og advarsler


 • Hver kørsel af en PLC program skal have en effekt enhed . Der er interne adresser til rådighed , hvis du har brug for et mellemliggende skridt før der rent faktisk aktiverer den fysiske output .
 • Alle PLC-programmer fungerer sekventielt fra top til bund , og fra venstre mod højre . De er hurtige , men de kun udføre et trin ad gangen .
 • Der er mange avancerede kommandoer til rådighed . Hver PLC tilbyder forskellige dem , så kig i brugervejledningen for mærket af PLC , du bruger.


 • Previous:hvordan man kan læse en fil i VBS Next:hvordan man åbner en postsættet   

  Kommentarer

  Code:
  change