tutorial på IEEE standarden for flydende tal

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2011-10-27

Floating point aritmetik anvendes i edb-programmering til at repræsentere et stort antal . Den måde, hvorpå programmet udgør et stort antal er til at rejse et erklæret nummer til en vis magt , eller eksponent . På denne måde kan et større antal indgå i et edb- program . IEEE ( Institute of Electrical and Electronics Engineers ) standard for floating point aritmetik fastsætter, hvordan en enkelt præcision ( 32-bit ) og dobbelt præcision ( 64-bit ) numre er repræsenteret i et program , og hvordan disse tal er manipuleret .
1 .
udgør enkeltstående præcision floating point som en 32- bit ord med bits fra 0 til 31 , venstre mod højre .
2 .

Placer mantissen , m , i bits 0-22 ; udelade smule bsub0 , der er en skjult smule . En mantisse er en brøkdelen af en logaritme , som kommer efter kommaet
3
Kode de næste 8 bit-. 23 til 30-som en 8- bit eksponent . Eksponenten skal være bias -127 . Med andre ord, hvis du ønsker en bestemt eksponent du nødt til at tilføje 127 til det . For eksempel ville en eksponent for 10 repræsenteres som 10 127=137 .
4 .
Sikre smule 31 i sekvensen er et tegn bit, S , som kan være enten positiv eller negativ . S=1 repræsenterer en negativ værdi og S=0 repræsenterer en positiv værdi .

gode råd og advarsler


  • En eksponent på 255 er reserveret til eksponenter for lille eller for stor til at blive repræsenteret af floating point aritmetik .


  • Previous:hvad er et program erklæring ? Next:hvordan man åbner en postsættet     

    Kommentarer

    Code:
    change