hvad er formålet med en datastrøm diagram ?

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2011-11-29

Datastrøm diagrammer anvendes af IT-personale og-systemer analytikere til at dokumentere og vise brugerne , hvordan data bevæger sig mellem forskellige processer i et system . Analytikere generelt starte med en samlet billede og derefter gå videre til de finere detaljer om hver proces

Formål

. Datastrøm diagrammer giver en grafisk repræsentation af , hvordan information bevæger sig mellem processer i et system . Datastrøm diagrammer følger et hierarki , det er , kan et diagram bestå af flere lag , som hver enestående for en bestemt proces eller data funktion .

Historie

Data rutediagrammer stammer med Chris Gane og Trish Sarson i 1979 , som populariseret af teknik til struktureret analyse og design . Edward Yourdon og Tom DeMarco indført en anden metode i 1980'erne, som anvendte kredse i stedet for afrundet rektangler til at betegne processer , og som blev populær med mange systemer analytikere .

Gane Sarson symbolik

Dataflow diagramfunktion beskæftiger fire symboler til at illustrere data bevægelighed kvadrater til at repræsentere eksterne enheder , kilder og destinationer af data i et system; pilene til at repræsentere datastrøm åbne rektangler kaldet til at angive stationært datalagre , og afrundes firkanter angiver omdannelser eller manipulationer af data .

Niveauer

Level 0 diagrammer starter på det mest grundlæggende niveau , også kendt som kontekst niveau , og forsøger at dokumentere systemer som en helhed . Analytikere derefter bore ned til detaljerne i de enkelte processer med niveau 1 diagrammer .


Previous:hvad er filtypen træet ? Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change