hvordan du bruger formatdatetime funktion i Visual Basic

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2011-11-02

Visual Basic er enkel at bruge , fleksibel og integreret i en bred vifte af Microsoft- produkter som Excel og Access . VB er en af de mest populære programmeringssprog i verden . Det er ofte brugt i kundetilpassede regneark og andre applikationer, der kræver " hurtig og beskidt " programmering tweaks . Af denne grund er det blevet designet til nemt at udføre almindelige opgaver som f. eks beregning af dato matematik og viser tidspunkter og datoer . Når du vil have vist en dato korrekt formateret til lokale dato og tid konventioner, FormatDateTime funktion i Visual Basic er dit værktøj .

Du skal bruge: .
fildekomprimering software nu!

Rens dit input


1
Feed FormatDateTime funktionen en gyldig dato og tid. Du kan bruge input fra en bruger , der ikke kan have tillid til og kan kræve en vis mængde preformatting at sikre integriteten af de data . At validere din input , køre ISDATE funktionen med input som den eneste parameter .
2 .
Check værdi, der returneres fra ISDATE . Hvis det ikke er " sandt "og derefter dit input er ikke en gyldig dato eller tid i den lokale kontekst . For eksempel , at teksten " Vi kan godt lide ost " er ikke en dato eller tid og ville medføre ISDATE at returnere en " falsk " værdi . Også , "januar 22 " er ikke en dato i det japanske sprog . På en engelsk server , "januar 22 " er et legitimt dato . Hvis ISDATE rapporterer, at input er ikke en dato eller tid , stop behandling og returnere en fejl .
3 .
Konverter dit valideret input til et datoformat , der FormatDateTime kan forstå ved at køre CDate funktion med dit input som den eneste parameter . Brug den værdi, der returneres fra CDate i de følgende trin .

Run FormatDateTime


1 .
Vælg det format, som du ønsker at udskrive din dato og /eller tid . FormatDateTime giver fem muligheder .

Option " 0 " vil tage nogle beslutninger for dig . Hvis dit input kun havde en dato , vil den returnere en dato tekst i den lokale version af formatet " mm /dd /åå ". Hvis dit input indeholdt kun en gang , vil den vende tilbage en tid streng i den lokale version af formatet " hh : mm : ss PM /AM . " Hvis dit input indeholdt både , vil den vende tilbage begge dele i ovenstående format .

Option " 1 " vil returnere en dato i den lokale version af formatet " dag-of-the-uge , måned-name år . "


Option " 2 " vil returnere en dato i den lokale version af formatet " mm /dd /åå ".


Option " 3 " vil vende tilbage en tid i den lokale version af formatet " tt: mm : . ss PM /AM "

Option " 4 " vil returnere en tid i 24- timers format . For eksempel : " hh : . mm "
2
Kør FormatDatTime med output fra CDate som din første parameter og dit valgte format indstilling nummer som den anden parameter . .
3 .
Output den returnerede værdi fra FormatDateTime hjælp af din foretrukne output funktion .


Previous:hvordan man kan bruge etiketter i perl Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change