hvordan du indstiller etiketter eller linjenumre i Visual Basic

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2011-11-24

Visual Basic , på grund af sine rødder i BASIC computer sprog , understøtter både labels og GOTO udsagn som en måde at kontrollere program flow . Dette giver en programmør til at angive en placering i programmet , og derefter bruge GOTO erklæring at vende tilbage til denne placering på et senere tidspunkt
1 .
Opret et nyt projekt ved at klikke på "Filer" og " Nyt projekt ". Vælg " Console Application ". Senere, kan du bruge oplysningerne fra dette eksempel i en Graphical User Interface ( GUI ) ansøgning . .
2
Indsæt følgende kode til at forberede løkken :

Dim count=0
. 3
Indsæt følgende etiketten :

ReturnPoint :

Det er her GOTO vil vende tilbage til , når det kaldes
4
Indsæt følgende for at udskrive den aktuelle værdi af "tæller " og øge antallet af en : .


Console. WriteLine ( tæller )
count +=1
5 .
Indsæt følgende linje kode til at udføre test for at se, om koden skal returnere eller afslutte programmet:

Hvis ( tæller <100 ) Så GoTo ReturnPoint
Console . WriteLine ( " Færdig ! " )
Console. ReadKey ( )

Hvis tælle endnu ikke har nået et hundrede, vil GOTO sende koden tilbage til den ReturnPoint etiketten fra en tidligere trin . Ellers vil det fortsætte til næste linje , som udskriver et færdigt budskab og læser en nøgle fra tastaturet ( til at give brugeren en chance for at se output , inden programmet lukker ) .

Tips og advarsler


  • fleste computer -programmører fraråder brug af etiketter og GOTO erklæringer , overvejer dem i strid med læresætninger struktureret programmering . Etiketter , linjenumre og GOTO udtalelser har potentiale til at føre til forvirrende og vanskelig at læse programmer . Hovedpunkterne i struktureret programmering foreslår at bruge Hvis /så, for /Next og Mens loops når det er muligt at opnå den samme effekt . For eksempel ville en " For /Næste " loop være meget bedre egnet , og lettere at læse , for det program oprettet i eksemplet .


  • Previous:fjerde generation sprogværktøjer Next:hvordan man åbner en postsættet     

    Kommentarer

    Code:
    change