hvordan man kan sende data til et lydkort i Matlab

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2011-11-11

MATLAB er blevet en af de mest populære programmeringssprog til signalbehandling fra alt fra lyd til hjernen bølge signaler . Når du arbejder med lyd , er det ønskeligt at kunne sende forarbejdede lydsignaler direkte til en computers lydkort til reproduktion . Udføre det let takket være den direkte støtte , der findes i MATLAB til håndtering af denne opgave
1 .
Vælg en wave-fil til brug som et eksempel . Enhver wave-fil , der slutter med en " . wav " filtypenavn vil arbejde for dette eksperiment . Et godt eksempel er enhver indspilning downloades fra Internettet . Sådanne filer kan findes i din " Downloads " mappe . Bølgen fil, du har valgt , er sendt til lydkortet for at illustrere , hvordan data kan sendes til det . Dermed høre dig det spiller på computerens højttalere .
2 .
Bestem samplinghastighed på din wave -fil ved at venstreklikke på filen , og derefter klikke på fanen Resume . En lyd samplingfrekvens vises i oversigten som en af de egenskaber . Samplinghastigheden rundes fra standard satser , der er som følger :
6. 000
8. 000
11. 025

16. 000
22. 050
32. 000
32. 075
44. 100
48. 000

Vælg den normalsats tættest på at blive vist i fanen Resume .
3 .
Kør MATLAB . Den måde dette sker , afhænger af din computer og din installation af MATLAB , men du kan gennemgå MATLAB installationsvejledningen for at finde ud af , hvordan til at køre MATLAB på netop din computer . Når det kører, er et MATLAB vindue mærket " Command Window " vises , og vil indeholde følgende prompt , kendt som MATLAB kommandoprompten : .
> >
4

Indtast wavefile i en MATLAB variabel ved hjælp af følgende kommando ved MATLAB kommandoprompten :
x=wavread ( ' filename. wav ') ;
Husk at ramme "Enter " tasten efter indtastning i kommandoen til at forårsage MATLAB at udføre den. Erstat parameteren i ovenstående eksempel med filnavnet på den ønskede bølge fil . Variablen " x " vil nu indeholde lyden optaget i den bølge filen . I eksemplet , variablen " x " nu indeholder de data , som vil blive sendt til lydkortet
5
Send lyden til lydkortet ved hjælp af følgende kommando : .

soundsc ( x , 44. 100 ) ,
Når du trykker på "Enter " , skal du høre den bølge filen spille i computerens højttalere . Den " 44100 "i ovenstående eksempel skal erstattes med udtagning af prøver på netop din wave fil . Variablen "x " kan erstattes af alle data , som du gerne vil sende til lydkortet .

gode råd og advarsler


  • Data repræsenterer signaler andre end lyd kan bare så nemt sendes til lydkortet . For eksempel kan hjerne bølge signaler " spillede " på lydkortet for at høre , hvad de lyder . For andre data end de faktiske lydoptagelser , bør samplingfrekvens justeres eksperimentelt indtil lyden er tilfredsstillende .


  • Previous:hvordan du redigerer en wab- fil Next:hvordan man åbner en postsættet     

    Kommentarer

    Code:
    change