hvordan man skriver en fil i Visual Basic 6

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2011-11-05

Visual Basic 6 ( VB6 ) indeholder to metoder til at skrive en fil . Den " Skriv # " erklæring indsætter komma mellem hvert dataelement og anførselstegn omkring strenge som de er skrevet til filen . Dette sparer programmøren at skulle oprette afgrænsningstegn på listen over objekter til senere brug i løbet af en Input operation . "Print # " skriver et billede af data til en fil . I dette tilfælde skal du tilføje afgrænsningstegn til data , så det udskrives korrekt
1 .
Brug VB6 til at oprette et nyt projekt ved at vælge " Standard EXE "fra listen over skabeloner , når VB6 åbnes. For at demonstrere filen skrive processen , skal du oprette en formular til at indsamle adresselister oplysninger , som derefter vil skrive en adressebog fil . Brug " Toolbox "i venstre kolonne for at tilføje Etiketter , tekstbokse og CommandButton kontrolelementer til formularen displayet for at indsamle de nødvendige oplysninger og skrive filen .
2 .
Føj fem Labels til formularen ved at dobbeltklikke på den kapital, "A " i værktøjskassen fem gange . Hver Label dækker den foregående , så klik og trække dem en ad gangen , hvilket placerer den øverste Label nederst til venstre i formularen og hver efterfølgende Label over den foregående . Gentag denne proces for at tilføje fem tekstbokse fra Toolbox ved at dobbeltklikke på fem gange på det lille torv ikon , der indeholder små bogstaver " AB ". På formularen , klikke og trække dem en ad gangen til højre for Etiketter , foring hver op med sin matchende Label . Bemærk : Du sandsynligvis nødt til at udvide den form lidt hjælp af træk håndtag , lille firkanter i hjørnerne og midt-top og bund af formularen .
3 .
Tilføj tre CommandButtons til formularen ved at dobbeltklikke på det lille rektangel i værktøjskassen findes direkte under Label ikonet tre gange . Træk den første over den første Label og Tekstboks . Træk de to andre vandret under Etiketter og tekstbokse . Klik på hvert enkelt kontrolelement for at få vist dens egenskaber til højre , og ændre " Caption " egenskaber starter med Label1 som nedenfor , men ikke indsætte anførselstegn :

Change Label1 billedtekst til "Navn "
Skift Label2 billedtekst til " Street "
Skift Label3 billedtekst til " City "
Skift Label4 billedtekst til " stat "
Skift Label5 billedtekst til " zip "

Slet " tekst " egenskaber for alle fem tekstbokse på samme måde .
4 .
Skift standard " Caption "af de tre CommandBoxes til " Create File "," Save Record "og " Exit ". Klik på " Vis ", " Kode "i toppen VB6 menuen for at åbne koden vinduet. Skriv følgende linjer nøjagtigt som de vises :

Offentlige WriteFile As String

Private Sub Command1_Click ( )
WriteFile=InputBox ( " Indtast et filnavn til at skrive i formatet Drev: \ Mappe \ filnavn. log " )
Open WriteFile For Output Som # 1

Luk # 1
End Sub
5 .
Føj følgende kode under koden i Trin 4 :

Private Sub Command2_Click ( )
Open WriteFile For Føj Som # 2
Skriv # 2 , Text1. Text , Text2. Text , Text3. Text , Text4. Text ; Text5. Text
Luk # 2

Text1. Text=" "
Text2. Text=" "
Text3. Text=" "
Text4. Text=" "
Text5. Text=" "
Text1. SetFocus
End Sub
6 .
Tryk på " F5 "for at køre programmet. Klik på "Opret fil "-knappen og indtaste en placering og et filnavn . Udfyld formularen og klik på " Gem Optag . " Gentag for at tilføje et par flere poster . Afslut programmet og finde filen på din PC , hvor det blev oprettet . Åbne den med Windows Notesblok til at se resultaterne . Ændre " Skriv " kommandoen i koden til "Udskriv " og kør programmet igen . Genåbne med WordPad til at se forskellen mellem de to filen skrive metoder .


Previous:memory leak detekteringsværktøjer Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change