Hvordan kan jeg lære pseudokode & flowcharts ?

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2011-12-20

Pseudokode og flowcharts tilnærme sprog , der er mellem din naturlige sprog og computer -kode , og de viser den logiske flow af et færdigt program . Pseudokode og flowcharts tjener samme formål . Flowcharts er en mere visuel måde at skildre den tankeproces , og pseudokode er mere verbal .

pseudokode giver dig mulighed for at visualisere , udvikle og redigere dine tanker , før det bliver til bagateller at skrive kode . Dette høje niveau arbejde hjælper dig med at få komponenter i den rigtige , logiske rækkefølge, så de nærmere detaljer arbejde vil være nøjagtige og fuldstændige . Du kan fokusere på logikken i programmet uden at bekymre sig ( endnu ) om grammatik eller specifikke sprog . Pseudokode kommer mellem programmet specifikationer og faktiske kode . Der er ingen standard for sproget som pseudokode ikke kompilere

Du skal bruge: .
papir
kuglepen eller blyant .


1 .
Læs og forstå specifikationer.

Forstå hvad du behøver at gøre programmet gør . Der er ikke noget værre end at tilbringe dagen kodning kun til at indse du misforstået kravene . Bede om en afklaring . Være i stand til at forklare tydeligt , hvad der kræves af dig .
2 .
Angiv hvad du har brug for programmet at gøre.

Lav en liste . Artikulere trin tydeligt . Vær meget specifik og forsøge ikke at kombinere grupper af trin . Start med en liste over alle de store opgaver . Derefter bryde dem ned i skridt . I sidste ende bør hvert trin skal meddeles med en simpel sætning . Hvis du har brug for en kompleks sætning eller afsnit , har du ikke reduceret opgaven nok .
3 .
Kilde data og input


Liste over input, du får brug for fra brugeren . Beskriv hvordan du kan få disse data , uanset om du kalder den fra databaser , anmoder om det på forskellige tidspunkter fra brugeren eller anden måde generere det andetsteds . Bemærk hvor og hvordan du skal definere variabler , og når du vil bruge dem . Brug variabel navne, hvis det vil hjælpe dig senere skriver programmet . En del af at lære at skrive pseudokode er at lære, hvordan specifikke du brug for at komme til at kode effektivt fra din pseudokode disposition .
4 .
Sekvens af behandlingen


Skriv en sekventiel liste over , hvad computeren skal gøre . Husk på rækkefølgen af produktionsfaktorer , intern behandling og output . Brug konsekvent , bestemt sprog , men ikke bekymre sig om at bruge den ultimative programmeringssprog. Husk at benytte korte , logiske sætninger . Du vil være i stand til at kode direkte fra din pseudokode disposition , uden at referere den oprindelige specifikationer .
5 .
rutediagrammer opnå visuelt hvad pseudokode gør logisk . Flowcharts giver en grafisk repræsentation af det program, du ønsker at kode . Ovaler markere begyndelsen og slutningen . Rektangler indeholder logiske udsagn , instruktion eller handlinger . Diamonds indeholde spørgsmål . Pile bly fra en rektangel til den næste i rækkefølgen af processen , en diamant er et valg , og pile orlov i to eller flere retninger for at skildre disse muligheder

gode råd og advarsler

.
  • pseudokode er meget fri-form i forhold til de faktiske computerkode . Da der ikke er standard , vil en persons pseudokode adskiller sig fra en andens . Du skriver det korrekt , hvis det hjælper dig skrive god kode .


  • Previous:hvordan du foretager fejlfinding en xml kodning problem Next:hvordan man åbner en postsættet     

    Kommentarer

    Code:
    change