fejlsøger muligheder

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2011-12-04

Debugging kode, du lige har skrevet , kan være en af de mest frustrerende aspekter af edb- programmering , fordi kilden til fejlen ikke altid indlysende , og programmet kan gå ned mens du prøver at køre en tilsyneladende uafhængige del af koden .til at lette processen , programmører bruger ofte en debugger , et program specielt designet til at analysere, hvad der sker , mens et stykke kode forsøger til at køre .

Variabler

En af de vigtigste anvendelser af en debugger er at kunne fortælle programmøren værdien af variabler som programmet udfører . En del af koden kan fejlrettede ved at fodre den kendte værdier for hver variabel . Hvis output er anderledes end hvad programmøren forventet, har placeringen af fejlen er blevet indsnævret til denne sektion af kode . Mange programmører udskrive værdierne af forskellige variabler ved hjælp af retten , fprint ( ) , og andre lignende kommandoer , men dette kræver kode, der skal genoversat . Ved hjælp af en debugger er meget mere effektivt for denne opgave .

Stoppunkter

En debugger kan fortælles at stoppe kørslen af programmet på et bestemt punkt i kildekoden . Dette gør det muligt for programmøren at se på situationen i variabler , hukommelse placering eller andre parametre, for at se, hvis tilstanden af programmet er det samme som han forventer . Selv om programmet endnu ikke har styrtede ned , brydningspunkter viser programmøren , hvorvidt de fejlagtige koden allerede er blevet henrettet .

trin

I en proces, også kaldet "step over " eller " trin for trin , " debuggere kan blive fortalt til at udføre et program ¨¦n linje kode på et tidspunkt . Analysere virkningerne af hver linje kode er kedelig , og i betragtning af , at kommercielle applikationer kan køre millioner af linjer kode, er det ikke en realistisk start -strategi . Normalt en coder ønsker at isolere problemet til så lidt kode som muligt , derefter køre gennem den lille afdeling trin for trin til at bestemme det nøjagtige problem .

Programmer

Nogle kommercielle compilere kommer med debuggere integreret i softwaren , og de fleste Linux-baserede operativsystemer har Gnu debugger , Gdb , allerede er installeret. Andre kommercielle programmer kan købes, hvis en programmør ikke er tilfreds med de muligheder , der allerede findes på hans system .


Previous:hvordan man åbner en dll i Visual Basic Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change