hvad er klient -server programmering ?

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2011-12-10

Klient -server programmering er en af de mest almindelige og effektive måder at distribuere programmer på tværs af et netværk . De fleste af online interaktion med banker , aktiehandel programmer og endog at logge ind på de fleste sikre websteder kræver klient -server programmering

Definition af Client Server Programmering

Client-server programmering refererer til forhold, der eksisterer mellem to edb- programmer . Bygherren del af programmet fremsætter en anmodning fra et andet program, der kaldes serveren . Server-programmet opfylder anmodningen fra klienten .

Client Server Netværk

Mens klient -server programmering eksisterer på enkelte computere , er det mere almindeligt på et computernetværk . Det gør det muligt sammenkoblede programmer være praktisk fordelt i edb-net . Klient -server programmering er blevet et af de mest almindelige former for Network Computing programmering .

Eksempel på Client Server Programmering

Et eksempel på klient- server programmering ville være tjekke din bank balance online . Din anmodning om at se din saldo ville indlede en anmodning fra kunden program på din computer . Denne anmodning ville blive fremsendt til en server program i banken . Programmet i banken ville derefter sende en anmodning til sin klient program , som igen vil anmode om oplysninger fra databasen server på bankens datacenter . Oplysningerne vil blive returneret til de data, kunde hos den bank, som tjener det tilbage til computeren .

Den mest almindelige Set-Up

I de fleste konfigurationer , er en enkelt server program, oprettes og venter og svar klient anmodninger . En server program kan deles af flere klient -programmer.


Previous:klient side scripting vs server side scripting Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change