Hvordan opretter jeg tilstandsdiagrammer ?

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-01-05

Programmering af computere begynder længe før du begynder at indtaste koden . Hvert program er en løsning på et problem , om det var den frygtindgydende Y2K problemet i 1999 eller blot en simpel saldoen på din kontoudtog . Tilstandsdiagrammer giver dig mulighed for at nedbryde problemet i de mindste stykker ved at kortlægge de forskellige tilstande af væren og overgange tilladte af en vis foreslået situation . Tilstandsdiagrammer bruger enkle symboler i stedet for en kompleks programmeringssprog til at bestemme retningen af programmet .
1
Tegn en cirkel . . Mærk den " Oprindelig tilstand . " Dette er begyndelsen på diagrammet , og repræsenterer før enhver handling , der er sket eller noget har ændret sig . For eksempel , du ønsker at vise , hvad der sker, når nogen trækker en løftestang . Den oprindelige tilstand repræsenterer , at ingen har trukket i håndtaget .
2 .
Tegn en anden cirkel en tomme under Oprindelig tilstand . Tegn en pil fra Oprindelig tilstand og rettet mod den nye cirkel . Mærk pil med den indsats, der udføres på Oprindelig tilstand . Mærk nye cirkel med den virkning, den sag har haft på Oprindelig tilstand . Hvis sagen er " pull håndtag , " den nye stat bør have ret " Lever Trukket . "
3 .
Tegn pile for nye tiltag og rondeller til nye stater . Label i overensstemmelse hermed. Genbrug tidligere stater når det er muligt . Hvis en anden handling er " udløserarmen tilbage, " trække linjen til en stat , der repræsenterer hvor håndtag har ikke været trukket .
4 .
Tegn en cirkel på bunden . Fastgør den til den allerede eksisterende diagram med den endelige handling pil . Mærke det "Final stat. " Dette er den sidste stat , der skal nås , selv om det er muligt at have mere end én endelige tilstand.

gode råd og advarsler


  • Break problemet op i mindre . Mindre Tilstandsdiagrammer bedre kan forstås .


  • Previous:hvordan man kan vurdere et ord for alfabet i Visual Basic Next:hvordan man åbner en postsættet     

    Kommentarer

    Code:
    change