forskellen mellem SDI form & mdi form i Visual Basic

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-01-23

Visual Basic giver udviklere med et valg mellem to forskellige brugergrænseflade modeller til deres ansøgning : Single Document Interface ( SDI ) og "Multiple Document Interface ( MDI ) . Fra 2010 , bruger de fleste ansøgninger SDI interface , men det MDI -interface kan være mere hensigtsmæssigt for nogle programmer

Om SDI

De fleste programmer i Windows 95 eller senere brug en Single Document Interface . Hvert vindue af ansøgningen har et enkelt dokument, så hvis brugeren ønsker at åbne flere dokumenter med denne ansøgning , skal han åbne et nyt vindue . Det er også den standard tilstand, når bygningen en ansøgning med Visual Basic . Et eksempel på en SDI ansøgning er Windows Notesblok .

Om MDI

Multiple Document Interface var mere populære i versioner af Windows før Windows 95 , men de er blevet mindre almindeligt, uden for et par ansøgninger . Med en MDI , har hvert vindue i en ansøgning flere dokumenter , som regel i sub-vinduer . Hver gang brugeren ønsker at åbne et nyt dokument , snarere end at åbne et nyt vindue , åbnes dokumentet inden for de eksisterende vinduet og deler den med alle andre åbne dokumenter . Et eksempel på en MDI applikation er en tabbed web browser som Firefox , hvor brugerne har en mulighed for at åbne dokumenter i flere faner i samme vindue .

Fordele ved SDI

En SDI interface virker meget godt sammen med flere skærme og flere virtuelle skriveborde . Det giver også brugerne mulighed for at skifte mellem flere åbne dokumenter ved hjælp af indfødte Windows og Jobliste snarere end gennem speciel kode , som skal skrives ind i din ansøgning .

Fordele ved MDI

MDI applikationer kan ofte håndtere flere dokumenter lettere end SDI -programmer . For eksempel giver mange MDI teksteditorer brugeren til at åbne flere tekstfiler side om side i samme vindue , hvilket gør det nemt at sammenligne og se oplysninger fra et andet dokument , mens du arbejder på den første .

stabilitet og ydeevne

SDI ansøgninger tendens til at være mere robuste og bug-fri end MDI applikationer , da en alvorlig fejl med ¨¦t dokument sjældent påvirker de andre dokumenter i en SDI miljø . For eksempel , hvis en Windows Notesblok dokument krak vil alle andre åbne kopier af Notepad normalt overlever styrtet . På den anden side , hvis en webside i Firefox får browseren til at gå ned alle de åbne websider dø med den. Alligevel MDI applikationer , klarer sig hurtigere end SDI -programmer , da kun en version af programmet er indlæst i hukommelsen .


Previous:hvordan man kan vælge poster i en data- rapport i Visual Basic 6,0 Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change