hvordan man tegner en proces flowdiagram

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-01-10

Rutediagrammer er beskrivelser af logiske skridt, der indebærer at løse et problem eller illustrere en proces . Virksomhedsledere , computer programmører , ingeniører og specialister i kvalitetskontrol bruger alle rutediagrammer til at nedbryde store processer i mindre virksomheder. Flowdiagrammer kan illustrere software design applikationer , arbejdsplads procedurer og produkt funktioner . Flowdiagrammer kan trækkes på papir ved hjælp af standard flow chart symboler som cirkler , rektangler og diamanter , eller kan være skabt med speciel flow kortlægning software .

Du skal bruge:
Papir , uforede
. Blyant .


1 .
Skriv de skridt i processen , du ønsker at illustrere . For eksempel , i en proces med en lommeregner program ville de trin være: " Bruger presser en række knap brugeren trykker en beregning knap brugeren trykker et andet nummer brugeren trykker på " lige " -knappen Calculator vises svar . . . "

2 .
Skriv den titel , der beskriver din proces øverst på siden på et nyt ark papir . Spring ned ca 1 cm under titlen i øverste venstre hjørne af siden og tegne en langstrakt cirkel omkring 1 til 1. 5 inches lang og ikke mere end 3/4-inch høj . Skriv "Start " i midten af den aflange cirkel .
3 .
Tegn en nedadgående pil og lave en firkant for at vise en handling . Skriv inden for det rektangel , " Tryk på en talknap . " Tegn en anden nedadgående pil .
4 .
Placer en rombe på sin side , så den spidse venstre side er på toppen , og det strækker sig ud langs fra venstre mod højre . Inde i diamant skriver , " Vælg tilføjelse ? " med en pil nedad og en pil til højre for diamant . Skriv over pilen til højre ordet " Nej "
5 .
Skriv ordet " Ja " langs den nedadgående pil og derefter en rektangel . Inden for det rektangel , skrive " Tryk på en taltast . " Tegn en anden nedadgående retningspil , der fører til en anden firkant . Inde i denne rektangel , skriver "Udfør beregning . "
6 .
Tegn en anden pil nedad til et andet rektangel , der siger " Display Svar " inde i det , færdiggørelse af ud -processen . Gå tilbage til den "Nej " pil linje til højre for diamant og trække en anden diamant forme den samme måde som den første . Skriv inde i det , "Vælg en anden operatør ? "
7 .
Tegn retningspilene i en lige linje væk fra de øvrige tre punkter i diamant . Mærk øverste pil " subtraktion " på pilen til højre " Multiplikation " og den nederste " Division ". Fortsæt toppen pil til højre ved en 90- graders vinkel , ned ad en anden 90- graders vinkel og venstre endnu en 90- graders vinkel for at nå " Udfør beregning "-boksen . Tegn de to andre linjer for at nå " Udfør beregning "-boksen .

gode råd og advarsler


 • at tilslutte mere end én side af et flow diagram , tegne små runde --- ikke aflange --- cirkler øverst og nederst på hver side tilkendegiver en fortsættelse til næste side . Den første side stikket cirkel vil sige " med PG 2 ". Den side stikket øverst på den anden side vil sige " fra PG 1 , "og så videre .
 • Kun skabe beslutninger, der har en bestemt retning eller et "Ja " eller "Nej " svar til dem . For eksempel , " Hvilken indstilling vil kunden vælge ? " kan illustreres i et flow diagram . " Hvordan virker Kunden mener om situationen? " er ikke i stand til at passe ind i et flow diagram . I stedet bevirker, at dette spørgsmål i en proces som " Saml Kundefeedback " og læg den i et rektangel .


 • Previous:Hvilke værktøjer gør computer -programmører bruger ? Next:hvordan man åbner en postsættet   

  Kommentarer

  Code:
  change