introduktion til pseudokode

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-02-01

Pseudokode er et værktøj , der anvendes til at prototype og dokumentere computer algoritmer . Snarere end at designe ved at skrive programmering udtalelser i et bestemt sprog , udnytter designeren engelske sprog udtalelser om, at efterligne logiske instruktioner . Den resulterende algoritme kan logisk evalueres , inden de omsættes til kode i et bestemt programmeringssprog . Pseudokode er blevet mere populær end flydediagram for at designe algoritmer , fordi det er hurtigere at flytte til koden

Definition pseudokode

Der er ingen formel definition af pseudokode i datalogi . Det er en uformel kombination af programmering logik og regulært sprog ( hvorfra begrebet pseudo-koden kommer fra ) , der oftest emulerer form af syntaksen i det sprog, de fleste kender til designeren . Programmører ikke bekendt med et bestemt sprog , men kan stadig forstå en algoritme , der er designet i pseudokode .

Hvorfor skal jeg Skriv pseudokode ?

Den største Fristelsen en programmør ansigter er at sætte sig ned og begynde kodning af et program uden et design . Hvis det problem, der skal løses er kompleks , kan denne tilgang, der ofte resulterer i en masse frustration og spildtid , hvor programmøren befinder sig op i en krog . Pseudokode er en hurtig måde at analysere en løsning og at fastlægge effekten af en algoritme før afsætter tid og ressourcer til at kodning et sæt af funktioner , der ikke i sidste ende at løse problemet.

En pseudokode Eksempel

Boblen slags er en god algoritme til at bruge som en pseudokode eksempel . Dette kodestykke vil placere den slags inde i en funktion til at give en mere omfattende eksempel og bruge en C + + afledte pseudokode som grundlag for koden .

Funktion bubblesort ( array af heltal
For ( i=0 til længden af array )
For ( j=0 til længden af array-i )
Hvis array [ j ] > [ j + 1 ]
Swap array [ j ] og array [ j + 1 ]
End for
End for
End funktion

En programmør , der modtager dette som dokumentation eller som et design kan hurtigt forstå , at den algoritme kræver to indlejrede løkker og at evaluere og swap af den slags er indlejret i dem .

Brug pseudokode for Dokumentation

pseudokode anvendes under designprocessen , men det er ofte kasseres efter koden er skrevet . Tilføjelse af pseudocde til en funktion eller et program header gør den anvendelig til at dokumentere design beslutninger . Det almindeligt sprog og sekretærer karakter pseudokode foretage komplicerede algoritmer let forståelige og kan hjælpe senere programmører til at forstå en sektion af kode som kan være uden for deres tekniske formåen .

De Flowchart Alternativ til pseudokode

Før pseudokode popularitet overhalede den , flowcharts var standard design værktøj . Rutediagrammet er en symbolsk repræsentation af logisk flow , der bruger forskellige geometriske figurer til at repræsentere proces og logik trin . Det virker godt for mindre kode segmenter , men bliver hurtigt besværlig for at designe og dokumentere mere komplekse programmer .


Previous:edb- system analyse og design Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change