lovgivningen i mindst forbavselse

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2012-02-04

Edb- programmer og grænseflader kan undertiden opføre sig på måder , der virker tvetydige , uklare og endda ulogisk at potentielle brugere . Dette gælder især, når specifikke kommandoer eller sekvenser er designet uden at tage hensyn til den " lov af mindst forundring. " Denne lov , også kendt som " princippet om mindst forbavselse " ( POLA ) eller " Rule of Least Surprise ", er brugt af programmet designere til at øge brugervenligheden og gennemsigtighed i brugergrænseflader og programmer

Du skal bruge: .
Java -platformen ( JDK ) .
Tekst editor.
Strut biblioteket .

Definition

Ved lov af mindst Forundring kræver, at en designer af en bestemt computer interface , format eller program altid programmering valg, der vil " mindst forbløffe " eller overraskelse en bruger . Ifølge IBM betyder dette , at når løse interface konflikter eller designe et nyt program , computer " opførsel " skal skabe den mindste mængde af forvirring til de faktiske brugere . Når brugerne er forvirrede eller " forbløffet ", kan de ikke bedst udnytter deres computere , i henhold til " History of Interface Design på Unix " af Eric S. Raymond .

Historie

Ved lov af mindst Forundring blev oprettet som en af mange " Unix " principper for drift og interface design , ifølge Raymond . UNIX er et computer sprog og operativsystem udviklet i 1969 . Andre Unix principper, som er tæt knyttet til lov af mindst Forundring omfatter Regel om gennemsigtighed, som kræver, at edb -programmer skal være klar og forståelig , og reglen om enkelhed, der pålægger dem at være så enkelt som muligt .

Ansøgninger

Loven af mindst Forundring er der oftest anvendes i form af ansøgninger anvendes i brugergrænsefladen programmer og i en effektiv udnyttelse af edb- programmering sprog som Unix , ifølge Raymond . Loven er også anvendes til at lette brug af computeren " ergonomi ".

User Interface

En computer " brugerflade "-programmet er designet til at hjælpe brugerne , ifølge IBM . Hvis dog på hver anden kommando eller nøgle slagtilfælde , programmet " undrer " eller forbløffer brugeren ved at opføre sig på uforudsigelige måder , er det ikke vil være nyttig. Loven af mindst Forundring bruges til at hjælpe arbejde ud potentielle " uforudsigelige " adfærd i programmerne på forhånd . Det er også bruges til at finde måder at kompensere for denne adfærd eller rette dem .

Computer Sprog

Computere er programmeret og sat op ved hjælp " sprog " såsom Unix og Java . Disse computer sprog er nødvendigt at være langt mere præcis end menneskelige sprog , fordi computere er mere bogstavelig og ufleksibel end mennesker . Brug af lov af mindst Forundring i en computer sprog som Unix giver et program eller interface , der skal oprettes med større præcision.

Ergonomi

Ifølge International Ergonomi Association , ergonomi er en videnskab , der arbejder for at studere og forstå mennesker og de systemer , som de interagerer , herunder edb -programmer . Ergonomi hjælper systemer til at arbejde bedre og mere effektivt . Lov af mindst Forundring kan bruges til at designe systemer , der er mere ergonomisk effektive , ifølge Det Internationale Ergonomi Association .

websider

Ifølge IBM , dårligt konstrueret websider er ofte lærebog eksempler på forkert anvendelse af lov af mindst forundring. For eksempel vil en webside , hvor forbindelser ikke tage dig , hvor du vil hen , eller en hjemmeside , der kan ikke være let navigeret , " overraske " antagonisere og i sidste ende afholde dig fra at få adgang til eller bruge denne webside .


Previous:mobil udviklingsværktøjer Next:hvordan man åbner en postsættet 

Kommentarer

Code:
change