Definitionen af en zip -disk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2011-09-05

En Zip -disk er en flytbar lagerenhed disk fremstillet af Iomega , der blev indført i 1994 . Specielt designet til brug med Iomega 's Zip -drev , Zip -disk var en af de mere populære disketter med æra på grund af sin lagerkapacitet <. h2 > Størrelse Størrelsen af Zip disk var stort set svarer til en standard 3,5-tommer floppy diskette . Den eneste mærkbar forskel var Zip -disk 's tykkelse, og som var omtrent lige så tykt som to stablede 3,5-tommer disketter .

Zip -drev

Iomega fremstilles to typer af Zip -drev , en ekstern og de andre interne . Den eksterne drev kan hooked op til en personlig computer ved hjælp af en parallel port kabel i forbindelse med computerens parallelle printerport . Den interne drev kan installeres af hard- ledninger i Zip-drev ved hjælp af en SCSI -kabel . Zip -drev blev senere fremstillet med enten USB eller FireWire-porte .

Lagerkapacitet

Den oprindelige Zip -diske kunne holde 100 megabyte data . Iomega senere skabte 250- megabyte og 7500megabyte Zip -diske .

Jaz drev

Den Iomega Jaz drevet var ens i begge udseende og funktionalitet til Zip -drev . Ligesom Zip drev, brugte Jaz drevet disketter til flytbar lagring formål . Den store forskel var , at Jaz disketter kunne holde op til 2 gigabyte data , eller 20 gange det beløb af en 100- megabyte Zip -disk .

Tilgængelighed

Zip -diske og Zip -drev kan købes online fra Iomega som samt en række andre internetudbydere .


Previous:fordele og ulemper ved 64 bit behandling Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change