fordele og ulemper ved cat 5 kabler

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2011-09-13

Du skal bruge :
Phillips skruetrækker

Mange computerbrugere og virksomhedsejere står over for beslutningen om at vælge hvilken type kabel til brug for deres netværk . Cat 5 har været en af de fremherskende valg i mange år , men andre muligheder er blevet tilgængelige for netværk i de seneste år . Selv om der er andre muligheder for at Cat 5 , kan ikke alle af dem så de passer til et bestemt net .

Cost

En af fordelene ved Cat 5 kabel over andre kabler er , at Cat 5 har været en af de billigste løsninger for netværk kabel . Cat 5 anvendes ofte i cross-over kabel job på grund af sin overkommelige priser .

overførselshastigheder

Cat 5 kabel giver høj overførselshastighed . Det kan nå forholdsvis høje overførsel i forhold til personlige netværk og ældre former for kabler . Cat 5 kabel er også i stand til at overføre op til fire signaler på én gang .

Alsidighed

Cat 5 kabel har den fordel, alsidighed . To former af kablet anvendes . Et skema , der kaldes fast dirigent form , er stiv og bruges i forbindelse stikkontakter med det centrale panel . Solid dirigent er den billigste form for Cat 5 . Den anden form , strandede dirigent form , der bruges til at forbinde computere til stikkontakten i væggen . Denne type ledninger er fleksibel . Cat 5 's alsidighed gør den ideel til en lang række applikationer , såsom med computernetværk og telefon ledninger , selv med flere bedre ledninger på markedet .

Data Transfer

Cat 5 kabel har mange begrænsninger , navnlig i konstant fremme miljø -teknologi . En af de vigtigste ulemper ved Cat 5 kabel er, hvor meget data kan sendes gennem kablet . Cat 5 kabel er meget begrænset på sin øverste ende til dataoverførsel . Mens kablet stadig er velegnet til hjemmenetværk , kan den kun klare 100 megabit per sekund , og dermed ikke så effektiv for større firmanetværk eller for enhver proces, der kræver store data -streams som i moderne tv- overførsler .

Interferens

En anden ulempe ved Cat 5 kabel er dens følsomhed over for interferens . Cat 5 's effektivitet er stærkt reduceret ved elektrostatisk forstyrrelser fra mange håndholdte enheder og andre objekter dette projekt induktiv interferens . Telefoner , mikrobølgeovne , tv-signaler , computer trådløse signaler og andre frekvens signaler kan forårsage interferens med Cat 5 overførsler . En Cat 5 kabel kan også hente interferens fra andre Cat 5 kabler, som den er kombineret med , og dette er kendt som cross -talk . Cross -talk kan forårsage alvorlige problemer med data overførsler og signalstyrke . Cross -talk indblanding kan også reducere overførselshastigheder .


Previous:hvordan du udskifter printhovedet på en kanon S900 Next:hvad er meningen med inputenheder ? 

Kommentarer

Code:
change